Door naar content

Digitale Glen Scotia Tour en Battle of Giants op Hielander Whisky Festival

08 februari 2020

Battle of the Giants

Het festival bestond uit 3 sessies en voorafgaand aan deze sessies vond er een unieke masterclass plaats. Tijdens deze masterclass, de Battle of Giants, presenteerden 6 onderscheiden whiskyambassadeurs elk een door hen geliefde whisky en de specifieke kenmerken hiervan.

Glen Scotia Victoriana

Namens De Monnik Dranken hield Ronald Anneveldt een gloedvol betoog over Glen Scotia Victoriana. Deze whisky is afkomstig van de Glen Scotia Distillery op het roemruchte schiereiland Campbeltown en bevat duidelijke maritieme tonen in combinatie met kruidigheid en op de achtergrond een milde rokerigheid.

Staande ovatie

De passie en humor droop er vanaf tijdens deze masterclass en de whiskyambassadeurs ontvingen na afloop een staande ovatie van de gasten.

Digitale tour Glen Scotia Distillery

Tijdens het festival zelf konden de bezoekers nog even verder genieten van de whisky’s van de Glen Scotia Distillery.

Er was een speciale ruimte ingericht waar Arjan Hartkamp de bezoekers met open armen ontving en hen vervolgens een digitale tour door de Glen Scotia Distillery liet maken. Dit alles onder het genot van een glas Glen Scotia Double Cask.

Een unieke ervaring en mede dankzij het enthousiasme van Arjan heeft Glen Scotia er weer veel fans bij gekregen.

Ben Nevis Club

Van de Ben Nevis Club, de op één na grootste whiskyclub van Nederland, stond Hans van Oel ter ondersteuning op de stand van De Monnik Dranken. Hij is een whiskyliefhebber pur sang en daarnaast tevens een groot rugbyliefhebber. Niemand kwam dan ook langs de proeftafel zonder de  New Zealand Oamaruvian Cask Strength Double Wood 55,8% te hebben geproefd

Genieten

Naast de hierboven genoemde whisky’s kon men in Alkmaar natuurlijk ook genieten van Glengoyne, Tamdhu, Smokehead, GlenAllachie, Kavalan en nog veel meer.

Bedankt

Langs deze weg willen wij de organisatie en natuurlijk ook de vele vrijwilligers nogmaals bedanken voor het zeer geslaagde festival!

Back to top