Door naar content

Inchmurrin 18 YO favoriet bij whiskyproeverij Taveerne ‘t Wetshuys in Almelo

05 februari 2020

Loch Lomond Whiskies

De whisky’s van Loch Lomond zijn afkomstig van een tweetal distilleerderijen, de Loch Lomond Distillery in Alexandria en de Glen Scotia Distillery in het afgelegen stadje Campbeltown.

Verschillende stijlen whisky’s

Bij Taveerne ‘t Wetshuys kreeg men 6 whisky’s van Loch Lomond te proeven en 2 van Glen Scotia. De Loch Lomond Distillery staat bekend om de vele verschillende stijlen whisky’s die men er kan maken.

Zo kon men in Almelo bijvoorbeeld een zoete en soepele grain whisky proeven, maar ook frisse fruitige whisky’s (Inchmurrin) en een geturfde whisky (Inchmoan).

In vergelijking met de whisky’s van Loch Lomond zijn de Glen Scotia whisky’s veel voller, rokeriger, ziltiger en kruidiger van smaak.

 

 

Inchmurrin 12 YO en 18 YO

In Almelo waren de fruitige Inchmurrin whisky’s uit de Island Collection van Loch Lomond favoriet. Men kreeg de Inchmurrin 12 YO en Inchmurrin 18 YO te proeven.

Deze 2 whisky’s zijn vernoemd naar het grootste eiland in het meer Loch Lomond en worden gedistilleerd in de zogenaamde Lomond Still, wat eigenlijk een kruising is tussen een Pot Still en Column Still. Hierdoor ontstaat een zeer frisse fruitige whisky.

Inchmurrin 18 YO

Met name de 18-jarige Inchmurrin viel goed in de smaak. Deze whisky heeft een sterk eiken karakter, met tonen van zomergras, tropisch fruit en pittige citrus.

Inchmoan 12 YO

De laatste whisky van de avond, de Inchmoan 12 YO, wordt ook gedistilleerd bij de Loch Lomond Distillery. Inchmoan 12 YO bestaat uit een combinatie van malt whisky’s gedistilleerd middels een traditionele pot still met zwanenhals en een unieke ‘straight neck pot still‘. Hierdoor wordt een whisky gecreëerd met een onconventioneel turfkarakter, met diepte, rokerigheid en kruidigheid.

De Inchmoan-serie bestaat uit geturfde whisky en maakt deel uit van de Island Collection, waar ook Inchmurrin onderdeel van is. Beide series zijn vernoemd naar eilanden in het meer Loch Lomond en bevatten elk hun eigen unieke kenmerken

Bedankt

Via deze weg willen wij Marco en Maaike van Slijterij het Promillage en de medewerkers van Taveerne ‘t Wetshuys nogmaals danken voor deze zeer geslaagde avond.

De gehele line-up bij Taveerne ‘t Wetshuys:

1. Loch Lomond Single Grain

2. Loch Lomond Original Single Malt

3. Loch Lomond 12 YO Single Malt

4. Inchmurrin 12 YO Single Malt

5. Inchmurrin 18 YO Single Malt

6. Glen Scotia Double Cask

7. Glen Scotia 15 YO Single Malt

8. Inchmoan 12 YO Single Malt

Back to top