Door naar content

De Monnik Dranken de nieuwe importeur van Villa Trasqua’s Toscaanse wijnen

10 januari 2020

OLDENZAAL – Vrijdag 10 januari 2020
Vanaf 6 januari 2020 is De Monnik Dranken de nieuwe trotse importeur van het Toscaanse wijnhuis Villa Trasqua in Nederland. Het wijngoed Villa Trasqua is gevestigd in het Chianti Classico herkomstgebied, 15 km ten noorden van Siena en op steenworp afstand van Monteriggioni.

Villa Trasqua

De naam Trasqua is een verwijzing naar het gelijknamige plateau, waarop het wijngoed gevestigd is. Het landgoed omvat 56 hectare wijngaarden, die zich koesteren in de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen.

De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team.

Liefde en respect voor de natuur

Liefde en respect voor het land staan bij Villa Trasqua centraal. Dit karakteriseert elke handeling in de wijnteelt en de productie. Het wijnhuis gebruikt biologische productiemethoden, waarbij ze voor een combinatie tussen traditie en moderniteit zorgen.

Villa Trasqua is constant op zoek naar de balans tussen gevestigde en innovatieve smaken en het geven van toegevoegde waarde aan de vergaande geschiedenis van de Chianti Classico wijnen. Hierdoor biedt het wijnhuis traditionele en innovatieve wijnen die regelmatig in de prijzen vallen.

Familie Hulsbergen over de samenwerking met DMD

De familie Hulsbergen, eigenaar van Villa Trasqua zegt: ‘Na een jarenlange samenwerking met Verbunt Verlinden moesten wij op zoek naar een nieuwe importeur. We hebben een grondige selectie gemaakt van Nederlandse importeurs en voor ons was De Monnik Dranken de meest logische keuze.

De Monnik Dranken is uitgegroeid tot een toonaangevende drankengroothandel en importeur van wijn en gedistilleerd, met een voor ons interessante klantenkring.

Onze ambities met Villa Trasqua sluiten goed aan bij de ambities van De Monnik Dranken. Daarnaast past de filosofie van dit familiebedrijf perfect bij ons, mede vanwege onze gedeelde Twentse roots. Wij verheugen ons op een succesvolle samenwerking.”

Luuk olde Monnikhof over Villa Trasqua

Luuk olde Monnikhof, commercieel directeur van De Monnik Dranken voegt daaraan toe: ‘’Wij zijn verheugd dat wij de nieuwe Nederlandse importeur van dit gerenommeerde wijnhuis met Nederlands tintje zijn.

Ons wijnportfolio is de afgelopen jaren hard gegroeid met toevoegingen van diverse kwaliteitswijnhuizen en Villa Trasqua is een mooie aanvulling op ons aanbod.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij het merk succesvol verder kunnen uitbouwen in Nederland.”

Wijnen van Villa Trasqua

De volgende wijnen van Villa Trasqua zijn per direct leverbaar bij De Monnik Dranken:

IGT Toscana
• 785614 Trastella Vermentino
• 785615 Trasquanello Rosato (leverbaar vanaf oogst 2019)
• 785616 Traluna Rosso

Chianti Classico
• 785617 Chianti Classico BIO
• 785618 Chianti Classico Riserva Fanatico
• 785619 Chianti Classico Gran Selezione Nerento

Super Tuscans
• 785620 Trasgaia
• 785621 Trasolo

Passito
• 785622 Passito di Toscana Transanto

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met één van onze account managers of met Brand Manager Wine, Robert Handjes.

PDF-versie: Persbericht – De Monnik Dranken de nieuwe importeur van Villa Trasqua

Back to top