Door naar content

De Monnik Dranken trotse importeur van Ben Lomond Gin

07 januari 2020

OLDENZAAL – Dinsdag 7 januari 2020
Met trots kunnen wij u mededelen dat De Monnik Dranken per 13 januari 2020 de officiële importeur zal zijn van Ben Lomond Gin. De gin is vanaf week 3 beschikbaar.

111359 BEN LOMOND Scottish Gin 0,70 ltr.

De Berg

De gin is geïnspireerd op de grootsheid en schoonheid van de berg Ben Lomond. Deze berg ligt op de linkeroever van het meer Loch Lomond in het Ben Lomond National Memorial Park en is 974 meter hoog. Vanaf hier heeft men een adembenemend uitzicht over het nationale park.

Bij mooi en helder weer is de top van de Ben Lomond ook te zien vanaf Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, op meer dan 64 kilometer afstand.

De Gin

• Ben Lomond Gin is een traditionele London Dry stijl.
• Combinatie van 11 botanicals met een fraaie twist door de handgeplukte Schotse bessen.
• De kleur van de fles is geïnspireerd op de bloeiende heide tegenover Ben Lomond.
• 43% vol.
• Neus: bloemig, jeneverbes, Schotse bessen.
• Smaak: zacht en fris van smaak.
• Afdronk: delicate zoetheid van de bessen.

Handgeplukte bessen

De gin heeft een smaakvol profiel met dank aan de handgeplukte uit Schotland afkomstige bessen.

Lijsterbessen
Gedurende de herfstmaanden komen lijsterbessen, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en het meest te vinden in de Schotse Hooglanden, in volle bloei en produceren een overvloed aan felrode bessen. Deze sappige bessen zijn gekweekt in het gebied rond de distilleerderij en worden toegevoegd aan de stills om zo een belangrijk onderdeel van de verfijnde gin te worden.

Zwarte bessen
Als aanvulling op de lijsterbessen, zijn er ook zwarte bessen toegevoegd. Deze zijn gekweekt én met de hand geplukt in Schotland en voegen een heerlijke rijke zoetheid toe, welke de zachte gin compleet maakt.

Ontwerp

De fles en sluiting van Ben Lomond Gin zijn ontworpen om het natuurlijke gevoel van het gebied Loch Lomond & The Trossachs verder te illustreren. Dit ontwerp is voltooid met behulp van een levendige paarsblauwe fles geïnspireerd door de kleur van de heide die Ben Lomond in de zomer bedekt en een houten sluiting die het natuurlijke gevoel van het Trossachs National Park opwekt.

The Loch Lomond Group

Zoals de naam al doet vermoeden valt deze mooie gin onder de vlag van de Loch Lomond Group, merkeigenaar van onder andere Loch Lomond Whisky en Glen Scotia Whisky.

Vrij bestelbaar

De gin is vrij bestelbaar en wij zien uw eventuele bestelling met veel belangstelling tegemoet.

Back to top