Door naar content

Denis Meunier & Viticcio geproefd en beoordeeld door Hubrecht Duijker

06 januari 2020

OLDENZAAL – Maandag 6 januari 2020

Hubrecht Duijker heeft voor de maand januari weer een aantal wijnen geproefd en beoordeeld. Hierbij beveelt hij een 2-tal wijnen van De Monnik Dranken aan, waaronder de knisperfrisse en levendige Denis Meunier Expression de Silex en ook intense robijnrode Viticcio Chianti Classico uit de Toscane kon Hubrecht bekoren.

Denis Meunier Expression de Silex 2017

Vouvray

Acht jaar geleden, hij was een jonge twintiger, nam Denis Meunier in de Vouvray streek het wijngoed Cave Meunier over van zijn vader en oom. Vervolgens renoveerde hij de kelder en introduceerde organische druiventeelt. Om en passant ook nog president te worden van een regionale wijnbeurs.

Wijn maken kan Denis als de beste. Zijn van op tufsteen groeiende chenin blanc vervaardigde Expression de Silex 2017 smaakt puur en fris, met aangename nuances van frisse citrus, appel, kweepeer en een nootje.

Viticcio Chianti Classico 2016

Toscane

Boven het dorp Greve, in het hart van de Chianti streek, biedt het wijngoed Viticcio zeer comfortabele gastenkamers aan, een zwembad – en gave wijnen. Deze komen van 120 hectare binnen Toscane, en ruim 40 procent daarvan ligt binnen Chianti Classico.

De Viticcio Chianti Classico heeft als basis 98 procent sangiovese en een restje merlot. Houtcontact vond plaats, wat de mild kruidige aspecten van de smaak verklaart. De wijn is redelijk rijp, bescheiden fruitig en completeert onder meer prettig met gegrilde of gebakken lamskoteletten.

Back to top