Door naar content

Loch Lomond, Glen Scotia en New World Whisky’s te proeven op festival in Oosterbeers

12 januari 2020

OOSTERBEERS – Zondag 12 januari 2020
Op zondag 12 januari vond de 11e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland plaats.

Dit festival wordt georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaak Hans & Hans Oirschot en is traditioneel gezien de opening van het ‘whiskyfestival seizoen’.

Ongeveer 350 whiskyliefhebbers waren naar De Kerk in Oosterbeers gekomen om te genieten van een groot aanbod verschillende whisky’s.

Ruim whisky assortiment

Ronald Anneveldt en Arjan Hartkamp hadden namens De Monnik Dranken een mooie selectie uit het ruime whisky assortiment meegenomen. Zo konden de bezoekers de volledige series van Loch Lomond en Glen Scotia proeven.

Loch Lomond

Steeds meer liefhebbers weten de whisky’s van Loch Lomond te vinden. De distilleerderij wordt dan ook alom geprezen om zijn grote diversiteit aan whisky’s.

Zo trokken bijvoorbeeld de unieke single cask bottelingen met een finish op verschillende wijnvaten de aandacht van het publiek.

Deze ‘Wine Finishes‘ zijn alleen in Nederland verkrijgbaar en daardoor tamelijk uniek. Dit werd, gezien de reacties, op waarde geschat in Oosterbeers.

Glen Scotia

Nog zo’n ‘once in your lifetime‘ ervaring was de door Mitra Hans & Hans zelf geselecteerde Cask No. 99. Dit is een in 2006 gedistilleerd single cask Glen Scotia vat, waar slechts 193 flessen uit zijn gebotteld. Deze zijn exclusief en alleen verkrijgbaar bij Mitra Hans & Hans in Oirschot. Een juweel van een whisky!

New World Whisky

Opvallend was de interesse in niet-Schotse whisky’s. In Oosterbeers stonden whisky’s uit Japan, Taiwan en de Verenigde Staten op de proeftafel.

Mars Kasei
Japan werd dit keer vertegenwoordigd door Mars Kasei. Kasei betekend Mars in het Japans en is daarmee niet vernoemd naar die candy bar fabriek in Veghel, maar naar de rode planeet in de ruimte.

Kavalan
Uit Taiwan stonden de whisky’s van Kavalan op de proeftafel. “Ik heb er al veel over gehoord en wil deze whisky’s nu ook wel eens proeven”, was een veel gehoorde opmerking. En de reacties na het proeven waren zeer positief.

Buffalo Trace Bourbon
Waar je vroeger nog wel eens hoorde dat bourbon geen whisky is, daar wordt tegenwoordig gevraagd of men die Buffalo Trace Bourbon eens mag proberen. Voor velen liefde op het eerste gezicht!

Bedankt

Langs deze weg willen wij Mitra Hans & Hans nogmaals bedanken voor de zeer geslaagde middag!

Back to top