Door naar content

Ed Carper winnaar van het Lafite Laureaat

07 juli 2020

Ed Carper RV is de trotse winnaar van het Lafite Laureaat, de door De Monnik Dranken en Domaines Barons de Rothschild Lafite gesponsorde prijs verbonden aan het behalen van de titel Vinoloog van het Jaar.

Jaarlijks organiseert de Vereniging van Vinologen Nederland een competitie om de titel Vinoloog van het Jaar. Na een aantal voorronden wordt de winnaar bepaald in de finale, een blindproeverij van 12 wijnen die geïdentificeerd moeten worden middels een aantal vragen. De Monnik Dranken draagt de Vinologen een warm hart toe en stelt daarom, samen met Domaines Barons de Rothschild Lafite, een fraaie prijs ter beschikking: de winnaar wordt met partner uitgenodigd voor een privé bezoek aan en lunch op Château Lafite Rothschild.


De finale vond dit jaar plaats op 6 juli bij De Monnik Dranken in Oldenzaal. Dit jaar, door de huidige omstandigheden, in afgeslankte vorm, zonder introducées en andere genodigden, maar de dag was er niet minder geslaagd om. En na een “nek-aan-nek race” met de winnaar van vorig jaar, Arjen van Sluijs, bleek Ed Carper RV de nipte winnaar. Ed Carper is een echte wijnprofessional die met zijn bedrijf Carper Vinum wijnopleidingen en wijnproeverijen in Zaandam verzorgt. Voorzitter Cees van Casteren MW en Robert Handjes van De Monnik Dranken reikten de prijzen uit.

De Monnik Dranken feliciteert Ed Carper van harte. En ook 2e prijs winnaar Arjen van Sluijs en de ex aequo op de 3e plaats geëindigde Juliette Zandbergen, Alessandro Matrone en Stefan Boer verdienen onze gelukwensen.

 


Back to top