Door naar content

Loch Lomond eert gecancelde 149e editie The Open met speciale limited edition

17 juli 2020

Vanwege de Covid-19 pandemie gaat de The Open in 2020 niet door. Normaal gesproken zou in de maand juli de 149e editie van dit prestigieuze golftoernooi plaatsvinden op Royal St George’s in Kent. Het is voor het eerst sinds de 2e Wereldoorlog dat het kampioenschap niet plaatsvind.

Ter herinnering aan de nooit gespeeld editie in 2020 heeft Loch Lomond er voor gekozen om één nieuwe special edition uit te brengen:

109083 Loch Lomond 12 Year Old The Open Special Edition 2020

Deze speciale editie is een creatie van master blender Michael Henry. Tijdens het distillatieproces op de unieke straight neck pot still van Loch Lomond is gebruik gemaakt van Chardonnay-gist. Dit zorgt voor een levendig, bijna bruisend mondgevoel, met extra fruitkenmerken zoals grapefruit en zure groene appels.

Wereldwijd zijn slechts 3.000 flessen beschikbaar van deze op 46% alc. gebottelde whisky die een houtrijping heeft ondergaan op refill American oak.

Proefnotities

Kleur: Amber.
Neus: Grapefruit, appel en vanillesiroop
Smaak: Een levendig en bijna bruisend mondgevoel. Honingzoet, kaneel en groen fruit zoals appel, peer en kiwi.
Afdronk: Lange afdronk van sorbet en limoensiroop.

Allocatie en uitlevering

De verwachting is dat deze expressie vanaf week 32 beschikbaar is. De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

The Open 2021

We kijken uit naar 2021 wanneer de 149e editie van dit iconische kampioenschap een herkansing krijgt op Royal St George’s in Kent, één van de oudste en meest beroemde golfclubs in Engeland. Een prachtige locatie om golf en whisky, 2 van Schotlands bekendste exportproducten, samen te laten komen!

 

Back to top