Door naar content

The Whistler Irish Whiskey heeft nieuwe core range!

07 juli 2020

Het kernassortiment van het Ierse whiskeymerk The Whistler gaat veranderen. Er komen twee prachtige nieuwe single malt whiskey’s op de markt; The Whistler P.X. I Love You Single Malt en The Whistler 5YO Bodega Cask Single Malt.


De 2 whiskey’s zullen in de loop van de tijd de huidige range vervangen. Deze core range bestaat op dit moment nog uit The Whistler 7Y0, The Whistler 7YO Cask Strength en The Whistler 10YO.

The Whistler P.X. I Love You Single Malt Irish Whiskey

The Whistler P.X. I Love You Single Malt is een fantastisch voorbeeld van Pedro Ximénez sherry en de invloed hiervan op goede Ierse whiskey. Na in eerste instantie in ex-bourbon vaten te hebben gerijpt, brengt deze whiskey zijn laatste (minimaal) zes maanden door in PX vaten, waardoor deze Single Malt heerlijke sherry invloeden ademt.

Proefnotities

In de neus vinden we fantastische sherry tonen. Gedroogde besjes, rozijnen, kersen en sultana’s met tonen van gekonfijte sinaasappel en bruine suiker. De smaak begint met duidelijke hout tonen. De gedroogde fruittonen en bruine suiker uit de neus worden samengevoegd met walnoot, pittige citrus en ene vleugje leer. In de afdronk vinden we walnoot, gedroogd fruit en subtiele houttonen. Een lange, droge finish met een subtiele hint van donkere chocolade.

109098 THE WHISTLER P.X. I Love You Single Malt Irish Whiskey

The Whistler 5 YO Bodega Cask Single Malt Irish Whiskey

The Whistler 5YO Bodega Cask is vernoemd naar de bodega’s waar de familie Cooney de meest geweldige Oloroso Sherry Butts van Spanje gevonden heeft. Hierin wordt Ierland’s beste triple distilled single malt voor een tijd van minimaal vijf jaar gerijpt, waardoor er een single malt is ontstaan met sappige, sherry levendigheid zonder het karakteristieke van een Ierse single malt te verliezen.

Proefnotities

In de neus gestoofd donker fruit, leer, chocolade en tabak met onderliggende tonen van citroenschil en karamel. Een olieachtig mondgevoel met leer, kruiden, gedroogde vijgen en sultana’s, gepaard met donkere chocolade en citroenschil. De afdronk is lang, aanhoudend droog met gedroogd fruit en mout.

109100 THE WHISTLER 5YO Bodega Cask Single Malt Irish Whiskey


Uitlevering vanaf week 29

The Whistler P.X. I Love You Single Malt en The Whistler 5YO Bodega Cask komen in de loop van week 29 binnen in ons magazijn in Oldenzaal en zijn hierna per direct beschikbaar. Ook zullen The Whistler 7YO, The Whistler Cask Strength 7YO en The Whistler 10YO voorlopig nog beschikbaar zijn, zolang de voorraad strekt.

Back to top