Door naar content

Glencadam ontvangt 2 gouden medailles op Scotch Whisky Masters 2020

08 juni 2020

Tijdens de Scotch Whisky Masters 2020 heeft Glencadam een tweetal gouden medailles in de wacht gesleept. Deze eer was weggelegd voor de Glencadam 21 YO en Glencadam Reserva Andalucia Oloroso Sherry Cask Finish.

Glencadam

De Glencadam Distillery bevindt zich nabij Brechin en is de enige overgebleven distilleerderij in de graafschap Angus in de Eastern Highlands. Men produceert een zachte en delicate whisky, welke na de rijping op houten vaten de karakteristieke fruitige tonen van Glencadam ontwikkelt.

In vroegere tijden werd de whisky van Glencadam vooral gebruikt in blends, maar sinds de distilleerderij in handen is van het Schotse familiebedrijf Angus Dundee komen er een aantal prima single malt whisky’s uit ‘The Tenements of Caldhame’.

Over The Scotch Whisky Masters

The Scotch Whisky Masters is een blind-tasting competition waarbij de whisky's worden geproefd door een uiterst deskundige jury. De jury bestaat uit ervaring bartenders, whisky journalisten en vakdocenten.

De competitie wordt georganiseerd door The Spirits Business. Dit Britse tijdschrift richt zich op distilleerders, eigenaren van distilleerderijen en andere vakmensen in de industrie van gedistilleerde dranken.

 

 

 

Back to top