Door naar content

Ventisquero Reserva Syrah 2018 geproefd en beoordeeld door Hubrecht Duijker

09 juni 2020

Hubrecht Duijker heeft voor de maand juni weer een aantal wijnen geproefd en beoordeeld. Hierbij beveelt hij een 2-tal wijnen van De Monnik Dranken aan.

Hij proefde de fruitige donkerrode Ventisquero Reserva Syrah uit de Maipo vallei in Chili en ook Alvi’s Drift Sauvignon Blanc uit het Zuid-Afrikaanse wijngebied Worcester zat deze maand bij de vooraanstaande wijnjournalist in het glas.

Ventisquero Reserva Syrah 2018

Valle del Maipo

Binnen Chili beschikt Ventisquero over zo’n 600 hectare eigen grond in diverse valleien. Eén daarvan is die van de Maipo, niet ver bezuiden Santiago. Het is hier dat de druiven werden geoogst voor de Reserve Syrah 2018, een kostelijke, in fruitige stijl gemaakte, donkerrode kwaliteitswijn. Het fruit is dat van zwarte en blauwe vruchten, zo neigt het naar dat van pruimen en vijgen. Frisheid is eveneens present, net als een blaadje laurier, een aangename sappigheid en beheerst wat roosteraroma’s (een deel van de wijn ging op vat).

Alvi’s Drift Sauvignon Blanc 2019

Western Cape

Vlak boven het water van de Breede Rivier, in de streek Worcester, bouwde Albertus Viljoen – ‘Alvi’ genoemd – ongeveer 85 jaar geleden een brug om delen van zijn immense landgoed met elkaar te verbinden. Al gauw noemde men de brug Alvi’s Drift. Vandaag de dag omvat het door Alvi van der Merwe en diens broer Johan geleide landgoed 6000 hectare waarvan circa 420 met druivenstokken. Bepaald verleidelijk als lente- en zomerwijn is de Alvi’s Drift Sauvignon Blanc 2019 die trakteert op aangename zuren, een vleugje rijpheid, een zachte kruidigheid, veel sap en discreet wat wit fruit.

Back to top