Door naar content

Seiridh Oloroso Sherry Finish toegevoegd aan core range Tomintoul

31 maart 2020

Met Seiridh Oloroso Sherry Finish brengt Tomintoul een nieuwe whisky op de markt. Seiridh is het Schots-Gaelische woord voor sherry en deze sherry finish is een mooie aanvulling binnen het huidige kernassortiment van onze Speyside single malt whisky distilleerderij.

107768 TOMINTOUL Seiridh Oloroso Sherry Finish 0,70 ltr.

De whisky heeft een finish gehad op de Olorose sherry butts van een oude bodega in Jerez, Andalusië. Deze vaten zijn zorgvuldig geselecteerd door Master Blender Robert Fleming. 

Het resultaat is een prachtige complexe single malt, waarbij de rijping op Oloroso sherry butts zorgt voor smaken zoals bijvoorbeeld traditionele Engelse vruchtenkerstcake.

Proefnotities

In de neus zijn aroma's van sultana rozijnen, butterscotch en gekonfijte pecannoten waarneembaar.

De whisky is rijk aan smaak, er zijn gedroogde vijgen en traditionele Engelse vruchtenkerstcake met accenten van cederhout in terug te proeven.

De afdronk is warm en lang. Nootachtige tonen van met chocolade bedekte rozijnen, gedroogd fruit en zoethout vervagen langzaam tot een houtachtige smaak.

Uitlevering vanaf week 14

Tomintoul Seiridh Oloroso Sherry Finish komt in de loop van week 14 binnen in ons magazijn in Oldenzaal en is hierna per direct beschikbaar.

Back to top