Door naar content

GlenAllachie festivalbotteling valt in de smaak tijdens live-tasting Whisky Festival Den Haag

25 november 2020

Whiskyfestival Den Haag is één van de meest prestigieuze whiskyfestivals van Nederland. Importeurs, merkeigenaren en (global) brand ambassadors geven in Grote Kerk in Den Haag acte de présence om daar hun hoogwaardige kwaliteitsdistillaten te laten zien, proeven en ruiken.

Festivalbotteling

Dit jaar had De Monnik Dranken de eer om de festivalbotteling te verzorgen, maar zoals bekend ging deze editie van het Whisky Festival Den Haag niet door vanwege het coronavirus. Daarom hebben wij in overleg met de organisatie een Facebook live-tasting georganiseerd - vanuit de Grote Kerk in Den Haag - met de GlenAllachie festivalbotteling.

Technische mankementen

Na een aantal succesvolle live-tastings ging het team van De Monnik Dranken met veel enthousiasme richting Den Haag. Ondanks alle voorbereidingen en het feit dat de koning uitstekend te verstaan was tijdens Prinsjesdag, bleek de akoestiek in de Grote Kerk helaas niet optimaal in combinatie met onze apparatuur. Er klonk teveel een echo wanneer er gepraat werd waardoor we niet goed verstaanbaar waren .

Nieuwe kans

We besloten om de tasting nogmaals te verzorgen op zondag 22 november. Dit keer live vanuit de whiskykamer bij De Monnik Dranken in Oldenzaal. De tasting werd gegeven door niemand minder dan - Keeper of the Quaich - Ronald Anneveldt.

Naast de festivalbotteling van 2020 kon men nog een aantal mooie whisky’s van The GlenAllachie en MacNair’s proeven.

De Line-up:

  • GlenAllachie 12YO;
  • GlenAllachie 15YO;
  • MacNair’s 12YO;
  • GlenAllachie 8YO Single Red Wine Cask 2012 #1154 62,8% vol.

Festivalbotteling 2020

De ‘The Hague Whisky Festival 2020 cancelled edition’ is een geweldige single cask welke is gedistilleerd op 12 september 2012 en gebotteld in september 2020. Er zijn slechts 312 flessen uit het vat gekomen. De whisky is gebotteld op een mooie vatsterkte van 62.8% vol.

De whisky heeft een lange finish ondergaan op een Premier Cru Classé vat, oftewel een wijnvat uit de Bordeaux. Hierdoor heeft de whisky een mooie licht robijnrode kleur gekregen. Het levenswater heeft de natuurlijke kleur en is niet koud gefiltreerd.

Proefnotitie van de festivalbotteling (GlenAllachie 8YO Single Red Wine Cask 2012 #1154 62,8% vol):

  • Kleur: een licht robijnrode kleur.
  • Neus: toffee, abrikoos, heidehoning, sinaasappelschil en nootmuskaat.
  • Smaak: toffee, abrikoos, heidehoning en perzik versmolten met rode bes, grapefruit en gember.
  • Afdronk: lang en aanhoudend.

Bedankt

Langs deze weg willen wij de organisatie en in het bijzonder Wouter Wapenaar bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Namens De Monnik Dranken hopen wij u allen in 2021 in goede gezondheid te mogen verwelkomen in de kerk en op onze stand!

Back to top