Door naar content

Glengoyne Fine & Rare Range met 50 jaar oude Single Malt Whisky

17 november 2020

Afgelopen september werd de nieuwe ‘look and feel’ van de ‘Glengoyne Collection’ gelanceerd en daar wordt nu de ‘Glengoyne Fine & Rare Range’ aan toegevoegd. Deze range bestaat uit een drietal unieke whisky’s, waaronder de oudste Glengoyne botteling ooit: de Glengoyne 50YO Single Malt Whisky.

Glengoyne Fine & Rare Range

De Glengoyne Fine & Rare range bestaat uit de Glengoyne 25YO, Glengoyne 30YO en Glengoyne 50YO. Deze drie unieke en zeldzame whisky's staan symbool voor ‘The Glengoyne Way’, waarbij het fenomeen 'tijd' de boventoon voert.

Tijd
'Tijd' loopt als een rode draad door de geschiedenis van de Glengoyne distilleerderij. De complexe smaak van de Glengoyne whisky's komen mede tot stand dankzij het trage distillatieproces. Het langzaamste van Schotland. De smaken bouwen zich hierbij uur na uur op. Hierdoor ontstaat de heerlijke zachte en fruitige smaak waar de whisky's van Glengoyne beroemd om zijn.

Glengoyne 50YO

Bij Glengoyne gelooft men dat geduld altijd wordt beloond. Dit jaar hebben we allemaal tijd met onze dierbaren moeten inleveren en vieringen moeten uitstellen. Hopelijk kunnen we in 2021 deze momenten extra speciaal maken. Bijvoorbeeld met een memorabele whisky die, na zolang wachten op precies het juiste moment, echt klaar is om geopend en gedronken te worden.
We hebben het hier over het absolute hoogtepunt van de Fine & Rare Range; de Glengoyne 50YO.

Oudste botteling ooit
De oudste botteling die Glengoyne ooit heeft gebotteld. Glengoyne 50YO wordt geleverd in een speciale kristallen karaf, met een gegraveerd ganzenembleem dat de ganzen vertegenwoordigt die elke winter naar de Glen trekken. Verborgen in de prachtige massief eiken en gouden kist zit een sample van 25 ml met de 50 jaar oude whisky. Tevens is de kist voorzien van individueel met de hand genummerde boekjes die zijn gesigneerd door Robbie Hughes, de Distillery Manager van Glengoyne.

Robbie Hughes
Master Distiller Robbie Hughes over de whisky: “Toen we eind jaren zestig voor het eerst met de hand geselecteerde eikenhouten vaten vulden met onze zoete, fruitige new make-spirit, gingen The Beatles nog maar net uit elkaar, Richard Nixon was de president van de VS en Sesamstraat was voor het eerst op televisie te zien. Er is veel veranderd terwijl we geduldig aan het wachten waren op deze unieke release."

Verpakking van de Glengoyne Fine & Rare Range

De houten kisten voor de Glengoyne Fine & Rare Range zijn net zo zorgvuldig gemaakt als de whisky die er in zit. Dus als de whisky éénmaal tot de laatste druppel is gedronken, dan is de kist klaar voor een tweede leven; bijvoorbeeld als aandenken in de boekenkast of als sieradenkistje. Het is ook mogelijk om de doos te personaliseren met een passende inscriptie middels de graveerbare plaat aan de binnenkant.

Proefnotities:

Glengoyne 25 YO Single Malt Whisky

Kleur: amber.
Neus: rood fruit, leer en bruine suiker.
Smaak: zacht eiken, kaneel, gestoofd fruit en een vleugje Sevilla-marmelade.
Afdronk: lang en aanhoudend met pittige drop.

109067 GLENGOYNE 25YO Single Malt Whisky 0,70 ltr.

Glengoyne 30YO Single Malt Whisky

Kleur: diep amber.
Neus: zwarte kersen, sherry trifle (een klassiek Engels dessert), theeroos en rum- en rozijnen chocolade.
Smaak: zoetheid die snel verandert in pruimencompote, kaneel, kruidnagel en pittige marmelade.
Afdronk: een droge smaak van zacht eikenhout en een vleugje kaneel.

109068 GLENGOYNE 30YO Single Malt Whisky 0,70 ltr.

Glengoyne 50YO Single Malt Whisky

Kleur: Rijke mahonie met een lichte rode tint.
Neus: Demerara rietsuiker, walnoot, zoet pijptabak, rode appel en kruidnagel.
Smaak: rijk, kruidig eikenhout, melasse, stroop en zoethout.
Afdronk: een lange finish. Hartige eigenschappen met een vleugje zwarte peper.

107500 Glengoyne 50YO Single Malt Whisky Limited edition 45,80% 0,70 ltr + 2,5cl.

Beschikbaarheid

  • 109067 GLENGOYNE 25YO Single Malt Whisky 0,70 ltr. is weer op voorraad.
  • 109068 GLENGOYNE 30YO Single Malt Whisky 0,70 ltr. is net gebotteld en verwachten wij vanaf eind november / begin december weer uit te kunnen leveren.
  • 107500 GLENGOYNE 50YO Single Malt Whisky Limited Edition 0,70 ltr. op aanvraag.

De allocatie van bovengenoemde bijzondere limited editions verloopt via onze Sales Ambassador Joël de Kock. Bij interesse kunt u met hem contact opnemen via zijn e-mailadres: joel.dekock@monnik-dranken.nl

 

 

Back to top