Door naar content

Mars Komagatake Single Cask Japanese Whisky exclusief voor Nederland

04 november 2020

Begin deze week hebben we een mooie nieuwe Japanse single cask whisky in ons magazijn mogen ontvangen. De Monnik Dranken heeft samen met de Mars Shinshu Distillery een prachtige single cask botteling geselecteerd.

Deze limited edition - exclusief voor de Nederlandse markt – is in 2014 gedistilleerd op de Shinshu distilleerderij en heeft hier vervolgens 6 jaar liggen rijpen op first-fill bourbon-vaten.

Mars Shinshu Distillery

De Shinshu Distillery van Mars is gevestigd in het plaatsje Miyata aan de rand van wat men de Japanse Alpen noemt. De distilleerderij ligt op 798 meter boven zeeniveau en is daarmee de hoogst gelegen distilleerderij van Japan.

Komagatake
De distilleerderij ligt aan de voet van de berg Kamagatake en alle single malt whisky’s die hier worden gedistilleerd worden naar deze 2956 meter hoge berg vernoemd.

De uitzonderlijke ligging en extreme klimatologische omstandigheden beïnvloeden de smaak van de whisky en vertraagd de rijping.

’s Winters kan het hier -15 graden worden, terwijl het zomers kan oplopen tot 33 graden. Opmerkelijk is dat er alleen whisky wordt geproduceerd tijdens de wintermaanden. De distilleerderij profiteert daarnaast van zeer puur bronwater, dat eeuwenlang door de bergen is gefilterd.

109504 MARS Komagatake Single Malt Single Cask #1790 -Netherlands

Proefnotities:
Kleur: Strogeel
Neus: Prachtige fijne en vriendelijke aroma’s. Tonen van vanille, orchidee, appel en peer.
Smaak: Lichte zoete tonen van honing en karamel. Lichte kruidigheid vanwege de houtrijping op bourbon-vaten. Licht romig mondgevoel.
Afdronk: Elegant, zuiver en verfijnd.

Per direct leverbaar

Deze bijzondere Mars Single Cask is per direct beperkt beschikbaar en de allocatie verloopt via onze verkoop buitendienst.

 

Back to top