Door naar content

Prieuré de Cénac Malbec in Wine Enthusiast Top 100 Cellar Selections 2020

24 november 2020

Geduld loont. Sommige wijnen worden beter door ze een aantal jaren weg te leggen, maar het grootste deel van de wijnen die op de markt worden gebracht zijn bedoeld om in hun jeugd te drinken. Bewaarwijnen gaan er in kwaliteit juist op vooruit wanneer deze worden weggelegd. Ze ontwikkelen heerlijke aroma’s en bezitten het vermogen om uit te groeien tot spectaculaire wijnen.

Wine Enthusiast Top 100 Cellar Selections

Het gerespecteerde wijnmagazine Wine Enthusiast stelt jaarlijks een top 100 samen met de beste bewaarwijnen van het jaar, de ‘Top 100 Cellar Selections.’ Uit meer dan 1000 geproefde wijnen werd de Prieuré de Cénac Malbec geselecteerd en opgenomen in de lijst met de 100 beste bewaarwijnen van 2020.

De proefnotitie van Wine Enthusiast luidt:
“From a vineyard at one of the highest points of Cahors, this wine is impressive in both richness and mineral structure. Big tannins permeate the wine and demand time to soften. When they do, this wine will shine.” 93/100 points

Over Vignobles Saint Didier Parnac

De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren ‘90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de malbec-druif besloot hij in 1992 wijngaarden aan te kopen in Argentinië. Hervé groeit uit tot één van de pioniers op het gebied van Argentijnse wijn, gemaakt van enkel en alleen de malbec-druif. De door hem gemaakte Phebus wijnen zijn internationaal een groot succes.

In 2015 besluiten Hervé en zijn vrouw Diane eveneens wijngaarden aan te kopen in Cahors (Zuid-West Frankrijk de oorspronkelijke thuisbasis van de malbec-druif). Hier richten zij het wijnhuis Vignobles Saint Didier Parnac op, waar alles draait om malbec-wijnen. Het paradepaardje van Vignobles Saint Didier Parnac is de Prieuré de Cénac Malbec. Deze wijn is afkomstig van het hoogste punt van het wijngoed: “Prieuré de Cénac.” De druivenstokken groeien op dit kalksteenplateau op een hoogte van 250 tot 350 meter boven zeeniveau. Dit stelt Hervé in staat een prachtige malbec te maken, die tot het hoogste niveau van Franse terroir wijnen behoort.

Back to top