Door naar content

Glengoyne Legacy Series Chapter Two 2020

14 oktober 2020

Met de Legacy Series vertelt Glengoyne het verhaal achter de rijke geschiedenis van deze fraaie Highland distilleerderij. Elk jaar wordt er – middels een limited edition whisky – een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Legacy Series. Vorig jaar eerde men Cochrane Cartwright met Chapter One. In 2020 volgt Chapter Two, deze editie is een hommage aan Peter Russell die vastberaden vasthield aan ‘The Glengoyne Way’.

The Legacy Series

De Legacy Series vertellen de fascinerende verhalen over de rijke geschiedenis van de Glengoyne Distillery.
Elk jaar wordt er een nieuwe limited edition uitgebracht waarbij er een duidelijke link valt te ontdekken tussen het verhaal, het recept en de proefnotities.

Glengoyne Legacy Series Chapter Two 2020

In 1869 koos Cochrane Cartwright er voor om het distillatieproces te vertragen (Unhurried) en daarna introduceerde hij sherry-vaten om de whisky op te laten rijpen. De vooruitstrevende ideeën van Cochrane zijn – tot op de dag van vandaag - bepalend geweest voor de ontwikkeling van de Glengoyne Distillery. Dit verhaal wordt verteld in Chapter One van The Legacy Series.

Peter Russell
Het volgende hoofdstuk – Chapter Two – wordt 134 jaar later aan het verhaal van Glengoyne toegevoegd. Toen ging Peter Russell’s levenslange droom in vervulling; een eigen distilleerderij.

The Glengoyne Way
Door Glengoyne te beschermen tegen de steeds veranderende trends zorgde Russell ervoor dat Glengoyne vasthield aan Cartwright’s oorspronkelijke visie; ‘The Glengoyne Way’.

Er werd geïnvesteerd in het vervaardigen van speciaal voor Glengoyne gemaakte vaten en het onderzoek naar verschillende rijpingsprocessen. Hiermee hebben Peter en zijn familie ertoe bijgedragen dat de Glengoyne distilleerderij floreerde. De whisky’s van Glengoyne zijn en blijven uniek en worden wereldwijd liefkozend omarmd door de whiskyliefhebbers.

Chapter Two
De Legacy Chapter Two is samengesteld uit first-fill-bourbon- en refill-sherryvaten. Elke druppel van deze heerlijke limited edition belichaamt Peter’s combinatie van vooruitstrevendheid en respect voor traditie!

107829 GLENGOYNE The Legacy Chapter 2 48% 0,70 ltr

Proefnotities

Kleur: Lichtgoud.
Neus: Heerlijk fruitig in de neus.
Smaak: Ananas, perziken, honingmeloen en een snufje kaneel.
Finish: Lang en zoet met een droge toon aan het einde.

Verkrijgbaarheid

De flessen zijn reeds voorradig en kunt u per direct bestellen.

Back to top