Door naar content

Hubrecht Duijker geniet van Toscaanse parel Villa Trasqua Traluna 2018

08 oktober 2020

Voor de maand oktober proefde en beoordeelde wijnjournalist Hubrecht weer een aantal wijnen. Hij had een tweetal rode wijnen uit het assortiment van De Monnik Dranken in het glas. Villa Trasqua Traluna 2018 uit Toscane en Andeluna Raices Malbec 2019 uit Mendoza – Argentinië.

Villa Trasqua Traluna 2018 Toscana

Toscana
Met zijn Chianti Classico’s won Villa Trasqua internationale prijzen, maar op dit 54 hectare bestrijkende, Toscaanse modeldomein maakt men ook lekkere, goedkopere wijnen met de herkomstbenaming Toscana.

De rode Traluna 2018 bijvoorbeeld, van alleen sangiovese. Een al enige rijpheid biedende, redelijk volle, flink sappige en licht kruidige creatie met milde tonen van drop, kaneel en zwart fruit. Prima bij pasta en zelfgemaakte pizza.

Andeluna Raices Malbec 2019

Valle de Uco
Het Argentijnse wijnhuis Andaluna Cellars ligt op ruim 1300 meter hoogte in de wijnstreek Mendoza. Het 80 hectare bestrijkende wijngoed beschikt over een imposante kelder. Net als stichter Ward Lay zet de familie Barala - de huidige eigenaren - in op kwaliteit, daarnaast voert meneen gastvrij beleid; bezoekers zijn meer dan welkom, ook in het eigen restaurant.

Een plezierige rode wijn om aan eigen gasten te serveren is de Raices Malbec, een sappige, tegelijk enigszins milde 2019 waar het fruit gaat in richting van dadels en vijgen. Vrij stevig is-ie ook, maar zeker niet heftig, en donkere aroma’s ontbreken evenmin. Ideaal bij wild, lam, spareribs en rood vlees met een vetrandje (entrecôte, T-bone e.d.).

 

Back to top