Door naar content

Loch Lomond Whiskies na fraaie rebranding en uitbreiding core-range klaar voor de toekomst

06 oktober 2020

Loch Lomond Whisky heeft de afgelopen vijf jaar een sterke groei doorgemaakt en behoort tot de vijf snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Mede door het succes van de afgelopen jaren heeft Loch Lomond het merk volledig vernieuwd qua verpakking en core-range. Het resultaat van deze rebranding is fantastisch en de Loch Lomond Distillery is hiermee helemaal klaar voor de toekomst.

Verpakking

De verpakking heeft een mooie nieuwe eigentijdse uitstraling gekregen. Dankzij duidelijke proefnotities op het etiket kan de consument makkelijk door het assortiment navigeren en zo eenvoudig kennis maken met de verschillende smaakprofielen en whiskystijlen die de distilleerderij de whiskyliefhebber kan bieden.

Uitbreiding core-range

De core-range van Loch Lomond is uitgebreid met een 14, 21 en 30 jaar oude whisky.

Loch Lomond 14 Years Old
De prachtige 14 jaar oude - ongeturfde - whisky wordt gedistilleerd op de innovatieve en unieke straight neck pot stills van Loch Lomond. Dit geeft de whisky het onmiskenbare fruitige karakter waar de whisky’s van Loch Lomond om bekend staan.

De whisky rijpt op Amerikaans eiken en krijgt een 12 maanden durende finish op Frans eiken uit de Limousin. Deze licht getoaste Limousin-vaten worden speciaal gemaakt voor Loch Lomond. Het resultaat is een explosie van smaken met groene appel en peer in de neus, zoete toffee en vanille-toffees gemengd met grapefruit en citrus in de mond, wat leidt tot een verbazingwekkende diepte van verwarmende kruiden, kruidnagel en anijs in de afdronk.

Loch Lomond 21 Years Old
De Loch Lomond 21 YO is uniek doordat de whisky gemaakt is van een combinatie van 3 verschillende stijlen whisky, waarvan er 2 geturfd zijn. De 3 stijlen hebben eerst afzonderlijk van elkaar gerijpt op Amerikaans eiken, brengen vervolgens 3 maanden samen door, waarna de whisky gebotteld wordt.

De whisky bevat aroma’s van geroosterd eikenhout, groene appel en gember. Heerlijke smaken van zoete vanillezachte toffee, perzik, peer en een vleugje kaneel zijn waarneembaar voordat het geheel verzacht tot een lange, droge afdronk.

Loch Lomond 30 Years Old
De Loch Lomond 30 YO heeft gerijpt op Amerikaans eiken, waarbij de helft van de whisky een finish heeft ondergaan op first fill Oloroso sherry vaten. Deze finish geeft de whisky een perfecte smaak in combinatie met het onderliggende fruitkarakter. Onder toeziend oog van Master Blender Michael Henry worden de vaten vervolgens weer samengevoegd en gebotteld op vatsterkte.

Deze uitzonderlijke whisky bevat aroma's van honing, perzik, vanille en kaneelkruiden in de neus. Bij het proeven biedt de whisky tonen van toffee, verse ananas en een subtiele kruidige smaak van gember en nootmuskaat, gevolgd door een lange afdronk met tonen van sappig groen fruit.

Loch Lomond 12 YO, Inchmurrin 12 YO & Inchmoan 12 YO

Naast de drie nieuw toegevoegde whisky’s maken Inchmurrin en Inchmoan – de Island Collection – nu deel uit van de Loch Lomond-range.

Deze drie 12 jaar oude whisky’s vormen het hart van het assortiment en demonstreren het vermogen van Loch Lomond om een reeks whisky’s met een totaal verschillend smaakprofiel te creëren; van de lichte en fruitige Inchmurrin tot de zwaar geturfde Inchmoan, met daartussen de Loch Lomond 12 YO.

Range Loch Lomond

De core-range van Loch Lomond zal er als volgt uit zien:

• LOCH LOMOND Reserve Blended Scotch Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND Signature Blended Scotch Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND Single Grain Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND Single Grain Peated 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND Original Single Malt Scotch Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND Inchmurrin 12 Years Old Single Malt 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND 12 Years old Single Malt Scotch Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND Inchmoan Smoky 12YO Single Malt Whisky 0,7ltr.
• LOCH LOMOND 14YO Single Malt Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND 18YO Single Malt Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND 21YO Single Malt Whisky 0,70 ltr.
• LOCH LOMOND 30YO Single Malt Whisky 0,70 ltr.

Loch Lomond Group

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Tevens heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. En daarnaast ook Ben Lomond Gin.

Arjan Hartkamp – Sales Ambassador
Heeft u vragen over de merken van Loch Lomond Group? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze sales ambassador Arjan Hartkamp. Arjan werkt exclusief voor de merken van Loch Lomond Whisky, Glen Scotia Whisky, Littlemill Whisky en Ben Lomond Gin. Hij komt graag bij u langs in de winkel of in uw horecazaak voor vrijblijvend advies of informeer eens naar de mogelijkheden voor het houden van een (online) proeverij!

Beschikbaarheid

De producten worden of zijn niet allemaal tegelijk gebotteld en komen gefaseerd aan in ons magazijn.Zodra de oude voorraad op is worden de nieuwe flessen automatisch uitgeleverd. De nieuwe uitbreiding (14YO, 21YO en 30YO) is per direct beschikbaar.

 

 

Back to top