Door naar content

The GlenAllachie komt met Virgin Oak Series!

12 oktober 2020

De Virgin Oak Series van GlenAllachie is een limited edition-reeks met drie 12 jaar oude single malt whisky’s die een finish van 18 maanden hebben ondergaan op virgin-oak-vaten afkomstig uit Frankrijk, Spanje en de staat Missouri in de Verenigde Staten.

Virgin Oak Series van GlenAllachie

Billy Walker – beroemd om zijn fantastische vaten management – en zijn team hebben inmiddels al vele prijzen in de wacht gesleept. Met deze Virgin Oak Series weet men whiskyliefhebbers wereldwijd wederom te verrassen!

De 3 whisky’s uit The GlenAllachie Virgin Oak Series hebben eerst gerijpt op American Oak (Quercus Alba) ex-bourbon barrels. Vervolgens heeft de whisky een extra rijping in speciaal geselecteerde virgin-oak-casks

Frans, Spaans en Chinquapin eiken
Deze extra rijping – op Frans, Spaans en Chinquapin eiken - zorgt voor subtiele smaakverschillen tussen de 3 whisky’s. Het hout waar de whisky op heeft liggen rijpen wordt beïnvloed door o.a. eikensoort, het lokale terroir, de periode van natuurlijke luchtdroging, branden, toasten en kuipen van de vaten.

Het is fantastisch om deze expressies naast elkaar te mogen proeven. De verschillen zijn fenomenaal en alle varianten hebben een geweldige textuur, diepte en een unieke diversiteit.


Billy Walker: “With this new range, I wanted to explore and showcase the different range of flavours that can be created with different types of virgin oak. Explore what happens when you use different derivatives of virgin oak – for example with different terroir, different drying periods and different toasting and charring levels."

 

GlenAllachie 12 YO French Virgin Oak

Deze 12 jaar oude whisky is rijk brons van kleur. De zijdezachte tannines, zoete kruiden en fruittonen zijn afkomstig van de hogshead-vaten, gemaakt van French Oak (Quercus Robur). Het hout is afkomstig uit de regio Haute-Garonne in de buurt van de Pyreneeën. Het hout is 15 maanden lucht gedroogd alvorens de single malt in het vat mocht rijpen.

109534 GLENALLACHIE 12YO French Virgin Oak 0.70 ltr.

GlenAllachie 12YO Spanish Virgin Oak

Dit levenswater heeft net als de French Oak een rijke bronzen kleur. De pittige smaken zijn afkomstig van de hogsheads gemaakt van Spaans eiken (Quercus Robur). Het hout is afkomstig uit de regio's Galicië en Asturië, in het bijzonder de Cantabrische Bergen, die een koeler klimaat en een hogere luchtvochtigheid hebben. Alvorens te worden gevuld, wordt het hout ongeveer 18 maanden aan de lucht gedroogd.

109541 GLENALLACHIE 12YO Spanish Virgin Oak 0.70 ltr.

GlenAllachie 12 YO Chinquapin Virgin Oak

Deze uitzonderlijke single malt krijgt zijn complexe en pittige smaken van de vaten gemaakt van Chinquapin Oak (Quercus Muehlenbergii). Het hout is afkomstig uit de Northern Ozark-regio in Missouri. Het vat is medium getoast en is vier jaar lucht gedroogd.

109544 GLENALLACHIE 12YO Chinquapin Virgin Oak 0.70 ltr.

Verkrijgbaarheid

De allocatie van bovengenoemde expressies verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat wij deze vanaf waarschijnlijk week 43 kunnen uitleveren.

Back to top