Door naar content

Douglas Laing onthult Big Peat 12YO en The Epicurean 12YO binnen de Core ‘Aged’ Range

04 september 2020

Wij zijn verheugd u te mogen mededelen dat Douglas Laing een prachtige koers weet te varen met de Regional Remarkable Malts (RRM’s). Zoals wellicht bekend is de onafhankelijke bottelaar alweer langer dan 10 jaar met de Classic RRM’s (o.a. bekend van Big Peat en Scallywag) aan de whiskyweg aan het timmeren. 1 op de 10 verkochte malts wereldwijd zijn blended malts. Deze categorie zit dan ook nog altijd flink in de lift en is zelfs de hardst groeiende categorie binnen de Schotse whisky.

Er bestaat geen twijfel dat de Nederlandse slijterijen en wijnhandelaren een substantiële bijdrage hebben geleverd in het huidige succes van deze categorie alsook het succes van de Classis RRM’s. Douglas Laing is dan nu ook klaar voor de volgende stap. Reeds zijn de Core Aged RRM’s door Douglas Laing gelanceerd. Dit is een permanente uitbreiding van de range met aged statements. Dit wil zeggen de welbekende RRM’s met een age statement.

Met deze indrukwekkende ‘nieuwe’ range beoogt De Monnik Dranken meer handvatten te bieden voor de slijterijen en wijnhandelaren in Nederland. Bovendien is het doel de categorie hiermee naar een hoger niveau te tillen en het over een breder publiek te trekken. De goed verkrijgbare classic RRM’s zijn reeds in prijs verlaagd en de Core Aged RRM’s zijn vanaf binnenkort te bestellen bij De Monnik Dranken en daarmee op korte termijn verkrijgbaar bij de betere slijter in Nederland.

De Range

- Alle varianten voorzien van Aged Statement.
- Alle varianten voorzien van premium gift tube.
- Alle varianten gebotteld op 46% vol m.u.v. Timorous Beastie 10YO welke is gebotteld op 46,8% vol.
- Alle varianten hebben de natuurlijke kleur en zijn niet koud gefiltreerd, zoals we dat gewend zijn van Douglas Laing.

Big Peat 12 YO Islay Blended Malt Whisky

Big Peat 12 Years Old Islay Malt is een uniek huwelijk van Single Cask Single Malts, zonder kleurstoffen of chill-filtratie! Dit nieuwe aanbod is specifiek gericht op de gespecialiseerde detailhandel en is verpakt in een zwart goude hoogwaardige geschenkverpakking. Dit is de allereerste permanente Big Peat uitmonstering met een age statement!

De whisky bevat een kleine partij traditionele whisky's, alleen bestaande uit Islay malts van onder andere Ardbeg, Bowmore, Caol Ila & Port Ellen. Deze geweldige dram toon een karakteristieke balans tussen rook en as naast een mooie suikerachtige zoetheid. Eigenlijk alles wat je zou verwachten van deze legendarische botteling!

Proefnotitie
Kleur: Lichtgoud
Neus: Begint zout en fris, ontwikkelt zich naar een op turf gedroogde zoete mout.
Smaak: Verkoold eikenhout, schoorsteenrook en teer.
Afdronk: Lang en aanhoudend met bruine suiker, rook, as van kampvuur en een fenolische kwaliteit.

107712 BIG PEAT 12YO Islay Blended Malt Whisky 0,70 ltr.

Timorous Beastie 10 YO Highland Blended Malt Whisky

Gebotteld op 46,8% is deze speciale botteling van Douglas Laing & co. een huwelijk van single malts uit de Highland regio. Het originele Timorous Beastie, is een bang veldmuisje dat beroemd is geworden door het gedicht "To a Mouse" van Robert Burns. Deze whisky met dezelfde naam daarentegen is niet voor grijze muisjes!

Proefnotitie
Kleur: Goud.
Neus: Zoet met een uitspatting van warme siroop over sappige en rijpe nectarines.
Smaak: Honing, warme toast met boter, zachte kruiden en een duidelijk karakter van graan.
Afdronk: Heerlijke volle finish van honinggraat, sappige sinaasappel en zachte fruitsoorten.

107710 TIMOROUS BEASTIE 10YO Highland Blended Malt Whisky 0,70 ltr.

Rock Island 10 YO Blended Malt Whisky

Rock Island 10YO is een waar eerbetoon aan de zee. Deze kleine partij is gecreëerd met de fijnste malts, gedistilleerd op de eilanden: Jura, Islay, Arran en Orkney.

Traditioneel gebotteld op 46% alcohol, in de natuurlijke kleur en niet koud gefiltreerd. Dit kleine pareltje heeft een waar maritiem karakter, rijk aan oceanische invloeden.

Proefnotitie
Kleur: Goud.
Neus: Rijk aan mout en een tikkeltje boterig. Oceanische invloeden met een spoortje turf en citrus.
Smaak: Subtiel met vochtige as, zwarte peper en invloeden van de zee.
Afdronk: Een lange vloedgolf van sinaasappelschil, hout en kruiden.

107711 ROCK ISLAND 10YO Blended Malt Whisky 0,70 ltr.

Scallywag 10 YO Speyside Blended Malt Whisky

Een kleine partij met daarin alleen de beste Speyside Malts waaronder Mortlach, Macallan en Glenrothes. Gebotteld op 46% alcohol en non-chill gefilterd. Deze botteling heeft een uitgesproken rijke invloed van chocolade, kruiden en fruit door de lagering op op PX en Oloroso vaten.

De naam en vormgeving is geïnspireerd op de liefde van de Douglas Laing familie voor Fox Terriërs, deze honden staan bekend om hun lieve maar toch ook ondeugende karakter. De naam Scallywag en het ontwerp met de Fox Terriër zien zij als het meest passend voor deze rijkelijk gekruide en heerlijk zoete malt whisky.

Proefnotitie
Kleur: Amber:
Neus: Vanille, donkere chocolade en rijke mokka.
Smaak: Donker fruit, kruiden en donkere chocolade.
Afdronk: Een lange en subtiele afdronk met invloeden van sherry.

109479 SCALLYWAG 10YO Speyside Blended Malt Whisky 0,70 ltr.

The Epicurean 12 YO Lowland Blended Malt Whisky

The Epicurean vertegenwoordigt de Schotse Lowlands. Een fraai en 12 jaar oud huwelijk van Single Cask Single Malts uit de lowlands voorzien van zilveren en groene premium verpakking met gifttube!

In het Glasgow van de jaren 30 van de vorige eeuw, was The Epicurean het middelpunt van elk feest. Overal waar hij binnenkwam om van een dram te genieten, werd hij omringd door aanbidders en wist hij ze aan zijn lippen te kluisteren door spannende verhalen over verre reizen, interessante ontmoetingen en heerlijk eten en dito drinken te vertellen. Deze expressie eert deze kleurrijke charmante, charismatische en humoristische persoonlijkheid. The Epicurean combineert een aantal van de mooiste Lowland Malts; een combinatie van het beste dat het oosten en het westen van Schotland te bieden heeft. In ware Douglas Laing stijl, zonder kleuring of chill-filtratie en gebotteld op 46% vol.

Proefnotitie
Kleur: Donkergoud.
Neus: Zoete mout met tonen van honing, geroosterde noten en gekonfijte schillen.
Smaak: Mondvullend zoet met citrus schillen. Rijpe perzik en hints van kruiden.
Afdronk: Een mooie lange afdronk van vers gemaaid gras, kruiden en kokosnoot vlokken.

107709 THE EPICUREAN 12YO Lowland Blended Malt Whisky 0,70 ltr.

Beschikbaarheid

De eerste bestelling Core Aged RRM’s is onderweg naar Nederland. De verwachting is dat wij vanaf week 37 / 38 de flessen kunnen uitleveren.

Back to top