Door naar content

GlenAllachie 2010 Chinquapin Single Cask exclusief voor Nederland!

22 september 2020

Samen met The GlenAllachie Distillery heeft De Monnik Dranken een mooie single cask botteling geselecteerd, exclusief voor de Nederlandse markt.

De whisky is op 31 mei 2010  gedistilleerd en heeft 8 jaar gerijpt op bourbon vaten. Daarna heeft de whisky een 2 jaar lange finish ondergaan op vatnummer #4557. Dit vat is afkomstig van een kuiperij in Cuba, een klein plaatsje gelegen in de Amerikaanse staat Missouri en is gemaakt van chinquapin hout.

Chinquapin

Het hout voor dit chinquapin vat is afkomstig uit de regio Northern Ozark in Missouri. Chinquapin is een vrij onbekende eikensoort – familie van de witte eik, waar de meeste Amerikaanse whiskyvaten van worden gemaakt – en groeit  op kalkrijke bodems en rotsachtige hellingen.

GlenAllachie is – voor zover bekend - één van de weinige distilleerderijen die experimenteert met het rijpen op chinquapin eiken vaten. Qua smaak en aroma levert dit een iets pittigere smaak op dan bij rijping op standaard Amerikaans eiken.

Cask strength 62,4%

Afgelopen juli 2020 is het levenswater op een mooie cask strength van 62,4% vol. gebotteld. Uit het vat zijn 278 flessen gekomen en vanzelfsprekend heeft de whisky zijn natuurlijke kleur behouden en is deze niet koud gefiltreerd.

109895 GLENALLACHIE 2010 Chinquapin Single Cask#4557 0,70 ltr.

Proefnotitie:

  • Kleur: Rijk brons.
  • Neus: Honing, vanille, ananas, cederhout en kaneel.
  • Smaak: Honing, stroop- en vanillestokjes, vijgen, drop en sinaasappelschil.
  • Afdronk: Elegant, lang en verfijnd.

Allocatie

De allocatie van deze single cask botteling verloopt via de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat wij vanaf week 41-2020 kunnen uitleveren en vanzelfsprekend geldt OP=OP! De Monnik Dranken heeft een beperkte allocatie derhalve kunnen wij niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ontvangt.

 

 

Back to top