Door naar content

Horst geniet van ritmisch latino temperament Phebus wijnen

23 september 2020

Op dinsdag 15 september 2020 reisde Niek Beute af naar Horst voor zijn 1e wijnproeverij sinds het COVID-19 virus in Nederland toesloeg en het was gelijk een groot feest!

De dames van Slijterij Weijs hadden het plaatselijke Jazzcafé afgehuurd voor een proeverij met de wijnen van Phebus. Een toepasselijke locatie, gezien het ritmische latino temperament van deze prachtige Zuid-Amerikaanse wijnen.

Torrontés & Cabernet Sauvignon

De wijnen en vooral de nieuwe jaargang 2019 toonden zich fantastisch goed. Het leek alsof ook de wijnen niet konden wachten om weer het podium te krijgen dat ze verdienden. De twee wijnen die er bovenuit staken waren de 2019 Torrontés van Phebus en de 2019 Cabernet Sauvignon van Phebus. Beiden waren ze spatzuiver geconcentreerd en uitbundig expressief.

Wijnmaker en wijnproducent van het jaar

Hervé Fabre, de eigenaar en wijnmaker van Phebus is drie jaar geleden uitgeroepen tot beste rode wijnmaker ter wereld en vorig jaar ook nog eens tot Wijnproducent van het Jaar.

Mendoza & Patagonia

Hij runt de bodega samen met zijn vrouw Diane. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Bordeaux en begonnen lang geleden aan een mooi avontuur in Argentinië. Tegenwoordig bezitten ze 80 hectare wijngaarden in Mendoza en 100 hectare in Patagonia.

Cahors

In 2017 zijn Hervé en Diane weer wijn gaan maken in Cahors in la douce France, de geboortegrond van Hervé. Cahors is het gebied waar de malbec van oorsprong vandaan komt.

Tijdens de proeverij waren de wijnen van Hervé en Diane uit deze 3 streken te proeven.

Bourgondische levensstijl

Naast de prachtige wijnen en de mooie setting werden de deelnemers gedurende de avond ook getrakteerd op heerlijke hapjes. De groep deelnemers was zeer geïnteresseerd, er ontstonden leuke gesprekken over wijn en Niek genoot van de Bourgondische levensstijl die hier duidelijk voelbaar was.

Bedankt

Het was een geweldige avond in het mooie Horst waar de wijnen van Phebus goed in de smaak vielen.

 

Back to top