Door naar content

Slijterij Frans Muthert introduceert eigen Loch Lomond Single Cask Cask Strength op succesvolle wijze!

15 september 2020

Slijterij Frans Muthert heeft op zaterdag 12 september 2020 hun grote klantenkring uit Musselkanaal en omstreken kennis laten maken  met een eigen Loch Lomond Single Cask 10 YO botteling.

#thewinemakesthewhisky

Tom-Roderick Muthert opperde het idee al lange tijd geleden. In april 2019 was het dan zover; het wijnvat werd vanaf Alvi’s Drift - ons Zuid Afrikaanse wijnhuis -  verscheept naar De Monnik Dranken.

Nadat wij het Barrique 225 ltr. Muscat De Frontignan vat in ons magazijn hebben mogen ontvangen, werd deze doorgestuurd naar de Loch Lomond Distillery in Alexandria.

In juli 2019 kon de - toen nog 9 jaar oude - single malt whisky worden overgepompt naar het gewenste vat om de finish van +/- acht maanden te ondergaan. In februari werd de inmiddels 10 jaar oude whisky gebotteld op cask strength.

En daarmee werd de unieke samenwerking tussen het Zuid-Afrikaanse Alvi’s Drift, de Loch Lomond Distillery in de Schotse hooglanden en Slijterij Frans Muthert uit het Groningse Musselkanaal op succesvolle wijze afgerond.

Introductie

De introductie van de whisky die uit dit fantastische lange termijnproject is voortgekomen werd vanwege de coronacrisis met een half jaar uitgesteld. Maar gelukkig kon het publiek op zaterdag 12 september - uiteraard met inachtneming van alle geldende RIVM maatregelen – kennis maken met deze unieke whisky.

Rode loper

Op zaterdagmiddag om 14:00 uur ging de proeverij van start. De gasten mochten over de rode loper richting de grote binnentuin. En nadat de bezoekers zich hadden geregistreerd werden ze begeleid naar hun zitplaats.

 Ruim 75 gasten hebben de proeverij live bijgewoond. In een fraai aangeklede tuin, met ingedekte tafels, een perfecte line-up, groot scherm, een podium voorzien van licht en geluid zorgden geweldige whisky- en wijnentertainers voor een geweldige middag.

Niek Beute & Ronald Anneveldt

Niek Beute presenteerde de Alvi’s Drift wijnen op enthousiaste wijze en niemand minder dan Ronald Anneveldt heeft de Loch Lomond whisky’s toegelicht. De line-up was verrassend goed op elkaar afgestemd! Het was een leerzame middag met een gezonde dosis humor!

Line up (Alvi’s Drift x Loch Lomond)

  • Alvi's Drift 221 Chenin Blanc x Loch Lomond The Open Special Edition 2019 Colin Montgomerie
  • Alvi's Drift Reserve CVC White Blend x Inchmurrin 12YO Single Malt Whisky
  • Alvi's Drift Reserve Drift Red Fusion x Loch Lomond 12YO Single Malt Whisky
  • Alvi's Drift Albertus Viljoen Red Bismarck x Loch Lomond 18YO Single Malt Whisky

Grande finale

  • Alvi's Drift Muscat de Frontignan x Loch Lomond Single Cask 10 YO Alvi's Drift Muscat de Frontignan Finish

Na afloop kon men per tafel door de pop-up store om zelf één of meerdere flessen aan te schaffen!  De laatste combinatie - de grande finale -  werd als logische packagedeal in de pop-up store verkocht.

Loch Lomond Single Cask 10 YO Alvi's Drift Muscat de Frontignan Finish 53,2%

De Loch Lomond Single Cask 10 Years Old 2009 Alvi’s Drift Muscat de Frontignan Finish is exclusief geselecteerd door Slijterij Frans Muthert & Dramtime.nl. Het betreft een 10 jaar oude Highland single malt van de Loch Lomond distilleerderij. Deze Loch Lomond is gedistilleerd in november 2009 en heeft ruim 9,5 jaar gerijpt in een bourbon barrel, gevolgd door een finish van ongeveer 8 maanden in Muscat de Frontignan dessert-wijnvat van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi’s Drift, cask 19/470-1. Deze is gebotteld in februari 2020 op vatsterkte (cask strength) van 53,2%, non-chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. De uitkomst was 326 unieke flessen!         

Proefnotitie:
  • Neus: eiken, kruiden, vanille, peer.
  • Smaak: warm en kruidig met gember, druivensap, vanille en fudge.
  • Afdronk: warme tonen van eikenhout, middellang en kruidig met vanille en druivensap.

Bedankt

Via deze weg willen wij de familie Muthert bedanken voor de perfecte organisatie van het evenement. Het is goed om te zien dat men op professionele wijze en volgens de geldende coronamaatregelen een fantastische evenement op poten kan zetten!

Back to top