Door naar content

Whisky & Rum live zoom tasting in Soest

29 september 2020

Op vrijdagavond 25 september 2020 organiseerde Slijterij & Wijnhandel Van der Linden uit Soest een live zoom tasting. Het thema van deze avond; whisky versus rum.

Bij deze tasting is het de bedoeling dat de deelnemers een whisky en een rum van gelijke leeftijd met elkaar vergelijken en zo de overeenkomsten én verschillen tussen deze 2 spirits leren kennen.

Setje, link en toegangscode

Iedere deelmeer aan de live zoom tasting had een setje van de te proeven whisky (3x) en rum (3x) gekocht bij Van Der Linden. Daarbij kregen ze een link en een toegangscode voor de zoomproeverij.

Normaal gesproken is een zoom proeverij wat afstandelijker dan een gewone proeverij, maar dankzij de - door slijter Angelique van der Linden - gecreëerde setting ontstond er een mooie avond waar iedereen bij betrokken werd.

Tafeldame Angelique

Gezeten aan een grote tafel vuurde Angelique - als een volleerde Eva Jinek - de ene na de andere vraag op onze brandambassador Ronald Anneveldt af. Dit resulteerde in een gezellige en informatieve proeverij waarbij de geproefde whisky en rum gezamenlijk besproken werd.

Menig deelnemer maakte deze avond voor het eerst kennis met rum. Hierbij laten we de mix met een bepaalde koolzuurhoudende drank en het scheutje in de warme chocolademelk even buiten beschouwing.

En het werd voor velen een openbaring: "Nooit geweten dat er zoveel verschil tussen de verschillende soorten rum zit", was een veelgehoorde reactie.

Wat kreeg men deze avond precies te proeven?

Men begon de avond met de Glengoyne Legacy Chapter One in combinatie met Transcontinental Rum Panama Batch III, beide lichte en verfijnde spirits.

Daarna kwamen 2 12 jaar oude spirits aan bod; de moutige en veel karamel-zoetheid bevattende Glengoyne 12 YO en El Dorado 12 YO, gemaakt volgens de Engelse stijl van rum maken en boordevol rijke smaken van fruit en kruiden.

De avond werd afgesloten met de Tamdhu 15 YO (rijpt uitsluitend op sherry-vaten) en de El Dorado Rum 15 YO (rijpt op bourbon-vaten). 

Bedankt

De opzet van deze live zoom proeverij was zeer geslaagd, daar was iedereen het over eens. Langs deze weg willen wij het team van Slijterij Van der Linden en de deelnemers hartelijk bedanken voor deze mooie avond!

Back to top