Door naar content

6 wijnen van De Monnik Dranken in de Perswijn top-100 2021

08 december 2021

Op 3 december 2021 maakte Perswijn de traditionele top-100 met beste wijnen bekend. In deze competitie staan de lekkerste wijnen uit 2021 centraal, met extra aandacht voor het seizoensthema cabernet sauvignon. Tot de uiteindelijke selectie van 100 wijnen behoren dit jaar maar liefst 6 wijnen van De Monnik Dranken. De jury was lovend over de kwaliteit van de ingezonden wijnen.

Van de Catalina Semillon van Benguela Cove tot de Vin Santo van Viticcio. Stuk voor stuk wijnen die een smakelijk en feestelijk tintje geven aan de komende feestdagen.

Perswijn top-100 2021

Ieder jaar brengt het tijdschrift Perswijn de top-100 uit met de beste wijnen van dat jaar. Perswijn is een Nederlands tijdschrift voor de wijnliefhebber en professional. Er zijn verschillende categorieën: mousserend, rood, wit, zoete/versterkte wijn. In verschillende prijscategorieën worden de beste wijnen worden gekozen. Ieder jaar is er een seizoenthema en voor 2021 was dat Cabernet Sauvignon.

De jury was dit jaar lovend! Niet alleen over de hoeveelheid ingezonden wijnen, een recordaantal importeurs die wijnen hebben ingestuurd. Maar vooral over de kwaliteit van deze wijnen.

“Als we één ding zouden willen uitroepen over de ingezonden wijnen voor De Beste 100 van 2021 dan is het: ‘Wat ’n niveau!’ En het was misschien wel boeiender en leuker dan ooit om alle wijnen te proeven en te beoordelen. Maar wellicht ook lastiger dan voorheen om tot een uiteindelijke selectie van 100 wijnen te komen, die we de beste vinden.”

6 wijnen in de top-100

Maar liefst 6 wijnen van De Monnik Dranken hebben – in diverse categorieën – een eervolle vermelding gekregen. Daarmee behoren zij dus tot de beste 100 wijnen van 2021!

Benguela Cove Catalina Semillon 2018

In de categorie witte wijn boven de € 30,- heeft de Catalina Semillon van het Zuid-Afrikaanse Benguela Cove een eervolle vermelding gekregen. Deze wijn heeft de afgelopen weken ook internationaal verscheidene awards gekregen en staat nu dus ook in Nederland in de top 100!

Proefnotitie Perswijn: honing, abrikozen, gele pruimen, boenwas, peer, vanille /krachtig en weelderig, mooie zuren, jeugdig, elegant.

Benito Santos Godello 2020

Net als Benguela Cove zit het wijnhuis Benito Santos sinds dit jaar in de portfolio van De Monnik. De Godello van Benito Santos valt net als de Catalina van Benguela Cove meteen in de prijzen. In de categorie witte wijnen tussen de € 10,- en € 15,-  krijgt de wijn uit het Spaanse Galicië een eervolle vermelding.

Proefnotitie Perswijn: open, wit fruit, meloen, exotisch, citrus / sappig, mooie zuren, elegant, schoon, zuiver, lengte.

Sartori di Verona Marani 2019

Ook in de derde prijscategorie onder € 10,- van de witte wijnen krijgt een wijn van De Monnik een eervolle vermelding en wel de Marani van Sartori. Deze wijn wordt gemaakt van licht-ingedroogde garganega druiven die afkomstig zijn van de steile hellingen rond Soave.

Proefnotitie Perswijn: grapefruit, witte perzik, bloemig /fris, zoetzuur, fruitig.

Ventisquero Enclave Cabernet Sauvignon 2014

Nadat vorig jaar al twee andere wijnen van Ventisquero in de top-100 stonden (de Grey Sauvignon Blanc en de Vertice) is het dit jaar de beurt aan Enclave. Deze Chileense wijn uit Pirque - Alto-Maipo krijgt een eervolle vermelding in het seizoensthema cabernet sauvignon.

Proefnotitie Perswijn: rokerig en intens, toast, vanille, cassis, eucalyptus /machtig en ook zoetig, zacht en rijp, ontwikkeld, diepgang.

Laurent Perrachon Juliénas Roche Bleue 2019

Deze prachtige Juliénas uit de Beaujolais stond vorig jaar ook in de top-100 en behoudt dit jaar zijn positie. De Roche Bleue van Laurent Perrachon krijgt wederom een eervolle vermelding in de categorie rode wijnen tussen de € 10,- en € 15,-.

Proefnotitie Perswijn: kersen en aardbeien, open, mooi fruit / sappig en elegant, fijne zuren, lekker.

Viticcio Vin Santo del Chianti Classico Occhio di Pernice

De Vin Santo van Viticcio mocht zich vorig jaar tot de 100 beste wijnen rekenen en mag dat dit jaar weer doen. In de categorie zoete/versterkte wijnen krijgt de zoete wijn een eervolle vermelding. Zeer terecht voor deze prachtige amberkleurige dessertwijn uit het Chianti Classico-gebied

Proefnotitie Perswijn: intens, walnoten, amandelen, complex / krachtig, mooi zoet, fijne zuren, diepgang.

 

Back to top