Door naar content

Vier de feestdagen met deze heerlijke wijntips van Hubrecht Duijker!

16 december 2021

Ook dit jaar zullen we de feestdagen voornamelijk binnenshuis vieren met familie en vrienden. Een goede wijn bij het diner mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Ieder jaar geeft Hubrecht Duijker talrijke wijntips voor de decembermaand die passen bij tal van traditionele feestgerechten. Bij De Monnik Dranken hebben wij hieruit een selectie gemaakt van 10 feestelijke tips die in ons assortiment verkrijgbaar zijn.

Aperitief

Een bruisende opening

Dopff Cuvée Julien wordt samengesteld uit pinot blanc en diens broertje auxerrois. Deze wijn bevat 4,6 gram suiker en is zo aantrekkelijk dat hij geschonken wordt in het fameuze regionale driesterrenrestaurant Auberge de I’ll gelegen in het Franse Illhaeusern. Het is een fijn bruisende, opwekkende, prettig fruitige wijn. Ideaal als feestelijk aperitief.
- Crémant d’Alsace

Voorgerecht

Frisse witte wijn voor bij een heerlijk stukje zalm

Benito Santos Albariño is een wijn vernoemd naar de wijnpionier Benito Santos. De recentste oogst is heel sappig en soepel, met vriendelijke zuren, een vleugje buxus en een ondertoon van zachte witte en gele vruchten. Ideaal om te schenken tijdens een kerstdiner bij een heerlijk stukje gerookte zalm.
– Riax Baixas

Hoofgerecht

Een uitstekende blend om te serveren bij rundvlees en lamsvlees

Viticcio Ferraio Toscana is een blend van 40% sangiovese, 25% cabernet sauvignon, 25% merlot met nog eens 10% petit verdot. Na 12 maanden rijping in gebruikte kleine en grote fusten ontstaat er een sappig frisse, ferme toscana met in zijn aroma een mix van milde donkere elementen. De smaak gaat vaag richting katjesdrop en mild zwart fruit. Deze wijn is erg geschikt om te serveren bij een stukje rund- en/of lamsvlees.
- Toscane

De klassieke keuze met donkere aroma's passend bij wilde eend

Deze Phebus Merlot Gran Reservado is een combinatie van mondvullende smaken. Er is een aanzienlijke dosis laurier, drop en leder met heel rijp zwart fruit aanwezig. Een vleugje kruidig hout en milde vanille maken deze merlot helemaal af.
- Patagonia Argentina

Formidabel bij fazant past een fris te serveren Pinot Noir

De Benguela Cove Vinography Pinot Noir is een frisse Kaapse wijn met een krachtige smaak van zowel aardbeien als bessen. De wijn is mooi omlijst door beschaafde, rokerige en kruidige houttonen. Perfect te serveren bij een gebraden fazant.
- Walker Bay

Meerdere doeleinden en massa's mogelijkheden

De Benito Santos Mencia is een Galicische vino met volop bessenfruit in zijn geur. Deze wijn bevat tevens donkere elementen zoals die van drop en laurier en is dan ook uitermate geschikt om te gebruiken in een heerlijke saus.
- Monterrei

Voorbestemd voor een smaakvolle begeleiding

Château les Violettes is een met goud bekroonde wijn die een stevig fundament bezit van 14% alcohol. Deze wijn heeft een vlezig, zeer merlotachtige, door drop en laurier getypeerde smaak. Door het donkere bessenfruit heeft deze wijn een lange fruitige afdronk. Deze wijn is voorbestemd om lamsbout of een stukje wild smaakvol te begeleiden.
- Blaye CĂ´tes de Bordeaux

Gekruide wijn in combinatie met gekruid vlees

Wine by nature organic Tempranillo werd vervaardigd van organische geteelde druiven, terwijl men aan de wijn geen sulfiet toevoegt. De wijn heeft een donkere diepe kleur en de smaak is op sappige wijze mondvullend. Naast wat frisheid en een genereuze dosis (zwart)mild fruit proef je als extraatje zowel de smaak van bessen als kruiden. Deze wijn gaat uitstekend samen met een gekruide rollade van rund of varken.
- La Mancha

De invloed van de zee met een Chardonnay van niveau

De Benguela Cove Vinography Chardonnay is een zeer frisse Chardonnay die tegelijk is voorzien van fraaie nuances, zoals rokerig, licht kruidig hout, noten en citrus. Deze smaken komen wellicht mede dankzij de nabije zee langs de zuidkust van Zuid-Afrika tot stand. Deze wijn is uitermate geschikt voor de visliefhebber en gaat dan ook goed samen met gebakken of gegrilde visgerechten.
- Walker Bay

Kracht en kruidigheid in overvloed

Château de Ciffre Terroirs d’Altitude combineert kleur, kracht en soepelheid met gulheid en heel rijp, mild zwart fruit. Tegelijkertijd ontdek je de aanwezigheid van donkere aroma’s, een zachte kruidigheid en een snufje aan specerijen. Er wordt per perceel geoogst. Alleen de oudste percelen syrah en grenache worden voor deze wijn gebruikt. Een uitstekende keuze om te serveren bij groot wild.
- Saint–Chinian

Dessert

Voor de nagerechten zijn er talloze mogelijkheden. Het is belangrijk dat de wijn goed opgewassen is tegen de zoetheid van de nagerechten. De wijn moet zelf dus ook behoorlijk zoet zijn. Bekijk ons assortiment op de website voor de mogelijkheden in dessert wijnen.

Fijne feestdagen & geniet!

Back to top