Door naar content

Horecabrains leden genieten van Edinburgh Gin

25 februari 2021

Elk jaar wordt er voor de leden van Horecabrains een inspiratiereis georganiseerd. In het voorjaar van 2021 zouden de horecaondernemers een bezoek brengen aan de fraaie hoofdstad van Schotland om daar uitgebreid rondgeleid te worden door de Edinburgh Distillery.

De distilleerderij in het hart van de stad is echter tot nader order gesloten voor bezoek. Daarom werd er speciaal voor het horeca-ondernemersnetwerk een gin-tonic workshop gehouden. Deze stond onder leiding van Michael Sim van Ian Macleod Distillers en onze eigen Joël de Kock.

Gin-tonic workshop

De workshop werd gehouden op maandag 22 februari. Ruim 48 horecaondernemers uit het hele land namen deel aan deze online-proeverij. Zij hadden van tevoren een pakket met samples, tonics en garnering ontvangen.

Michael en Joël gaven uitleg over de verschillende gins van Edinburgh Gin en hoe deze te combineren zijn met tonic en garnering.

Gin Tonic Garnering
Edinburgh Classic Gin Fever Tree Indian Tonic sinaasappelschil
Edinburgh Seaside Gin Fever Tree Indian Tonic citroen en tijm
Edinburgh Lemon & Jasmin Gin Fever Tree Natural Light Tonic citroenschil
Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin Fever Tree Mediterranean Tonic rabarber

Edinburgh Classic Gin

Als eerste werd de Edinburgh Classic Gin geproefd. Deze gin heeft een heerlijk citrusaroma en tonen van de jeneverbes en werd gecombineerd met Fever Tree Indian Tonic en een sinaasappelschil.

Edinburgh Seaside Gin

Daarna kwam de Edinburgh Seaside Gin aan bod. Een frisse zoetheid in de neus, zacht zoutgehalte en kruidige tonen in de mond met een zuivere afdronk. Door het gebruik blaaswier is er een gin ontstaan met een onderscheidende mineraliteit. Ook deze gin werd gecombineerd met de Fever Tree Indian Tonic, maar met een citroenschil en tijm als garnering.

Edinburgh Lemon & Jasmin Gin

Als derde werd de Edinburgh Lemon & Jasmin Gin gsproefd. Deze nieuwe variant is een full-strength flavoured gin waarin op basis van de Classic extra aroma’s zijn toegevoegd van citroen en Jasmijn. Deze gin met heerlijke contrasterende kenmerken werd gemixt met de Fever Tree Natural Light Tonic en een citroenschil als garnering.

Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin

Als laatste en vaak aangemerkt als favoriet, de Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger Gin. De toevoeging van rabarber en gember maakt deze gin een krachtige expressie met een zachte ronde afdronk. In combinatie met Fever Tree Mediterranean Tonic en een rabarberschil is dit een prachtige zomerse gin-tonic!

Bedankt

Langs deze weg willen wij de familie Veen van Horecabrains, alsmede alle deelnemende horecaondernemers hartelijk bedanken. Wij wensen de leden van Horecabrains veel plezier toe op studiereis naar Edinburgh in oktober 2021!

Edinburgh Gin

Edinburgh Gin meest verkochte gin in Schotland

Als kleine small-batch distilleerderij produceert Edinburgh Gin een dynamisch assortiment aan gins, geschikt voor elke gelegenheid. De hoofdvestiging van de distilleerderij ligt in de fraaie, historische binnenstad van Edinburgh.

Back to top