Door naar content

Online Hayman’s Gin masterclass voor de Nederlandse horeca!

02 februari 2021

Op maandagmiddag 1 februari 2021 vond er een online Hayman’s Gin masterclass plaats voor de Nederlandse horeca. De masterclass werd georganiseerd door het horecateam van De Monnik Dranken.

Ruim 200 deelnemers – bestaande uit bartenders en horeca-eigenaren – verspreid over het hele land namen aan de proeverij deel. Via Zoom luisterden zij aandachtig naar Miranda en James Hayman. Tijdens het proeven verbaasde men zich over de uiteenlopende smaken van Hayman’s Gin.

Over Hayman’s Gin

Hayman’s Gin is een Brits familiebedrijf, dat is opgericht in 1863 en als één van de weinige gin-distilleerderijen nog steeds familie-eigendom is.

De Hayman’s gin range bestaat uit diverse authentieke gins met elk hun eigen stijl. Echter hebben alle stijlen één ding gemeen; ze refereren aan een bepaald tijdperk waarin de desbetreffende stijl verkrijgbaar was.

Masterclass

Na een korte introductie, was het al snel tijd om met de eerste gin te beginnen: Hayman’s London Dry Gin. Deze gin wordt nog steeds gedistilleerd zoals ze 150 jaar ook werd gedistilleerd: door middel van het traditionele tweedaagse proces. Het proces en de tien plantaardige botanicals, welke in elke Hayman’s gin worden gebruikt, werden uitgelegd en de deelnemers kregen een kleine rondleiding door de distilleerderij. Hier kregen de deelnemers onder andere de drie verschillende stills, vernoemd naar de vrouwen uit de Hayman-familie, te zien.

Wandelend met de laptop in de hand nam Miranda Hayman de deelnemers vervolgens mee naar de prachtige bar, boven de distilleerderij. Hier werden Hayman’s Old Tom Gin, Hayman’s Sloe Gin en Hayman’s Gently Cask Rested Gin doorgenomen.

De vragen, welke in de chatbox werden gesteld, werden direct beantwoord door James en Miranda zelf, waardoor de tastings erg interactief waren. Ook werden er een hoop proefnotities en cocktailsuggesties gedeeld in de chatbox.

Hayman’s Sloe Gin was voor de meeste deelnemers een aangename verrassing op de meer klassieke soorten gin. Tonen van boerenjongens en bessenjenever werden genoemd en cocktails als een Sloegroni (een twist op de klassieke Negroni) werden geopperd.

Merser & Co Double Barrel London Blended Rum
Ook is de familie Hayman sinds kort begonnen met het produceren van rum. James Hayman maakte dan ook dankbaar van de gelegenheid gebruik om wat meer te vertellen over de traditie van het rum blenden in Londen. Merser & Co Double Barrel London Blended Rum is gecreëerd door eerst vakkundig gerijpte rum te verkrijgen uit Barbados, Jamaica, de Dominicaanse Republiek en Panama. Deze verschillende rum ‘componenten’ worden hierna in London geblend en een aantal maanden op vat gelegd om te rusten. Daarna worden ze zorgvuldig gebotteld. Zonder toevoeging van kleur of suikers.

Bedankt

Langs deze weg willen wij alle deelnemers en de organisatie bedanken voor deze geslaagde online masterclasses van Hayman’s. Wij willen in het bijzonder James en Miranda Hayman bedanken voor het geven van deze online masterclass.

 

 

Onderscheidend vermogen

Horeca groothandel

Onderscheidend vermogen en kwaliteit spelen een steeds belangrijkere rol in de horeca. Het is daarbij belangrijk voor een horecaondernemer om met producten te werken die het verschil voor hem maken. Als horeca groothandel geloven wij dat het verhaal achter het product en de kwaliteit van het product daarin de doorslag geven.

Wij zoeken naar merken met een ‘heritage’ oftewel producten met een verhaal, merken die je kunt voelen, distilleerderijen en wijnhuizen die je daadwerkelijk kunt bezoeken en bovenal producten waarbij de kwaliteit buiten kijf staat.

Back to top