Door naar content

Waterford Whisky wint 2 grote awards op Icons of Whisky Ireland 2021

05 februari 2021

Waterford Whisky heeft 2 grote awards in de wacht gesleept tijdens Icons of Whisky Ireland 2021. De distilleerderij van eigenaar Mark Reynier werd verkozen tot Distiller of the Year en Brand Innovator of the Year.

The Icons of Whisky wordt georganiseerd door Whisky Magazine en zijn in het leven geroepen om de belangrijkste en meest voorname personen en bedrijven in de whiskysector te eren.

Bijzonder whiskyproject

Deze awards zijn een mooie bevestiging dat men aan de oevers van de Suir rivier in het zuidoosten van Ierland bezig is iets heel moois neer te zetten. Bij het bijzondere whiskyproject van Waterford draait alles om terroir. Daarvoor werkt men nauw samen met 86 verschillende lokale Ierse boeren.

Innovatief en onderscheidend

Waterford is een innovatief en onderscheidend whiskymerk en richt zich op ervaren whiskydrinkers die klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen op whiskygebied. In oktober 2020 kwam met de Organic Gaia 1.1 en een tweetal whiskyโ€™s uit Single Farm Origin Series de laatste release naar Nederland. In maart/april van dit jaar wordt de volgende release verwacht.

ย 

Ierse whiskey

Comeback Ierse whiskey industrie

De Ierse whiskey industrie lijkt de donkere jaren van de 20e eeuw achter zich te hebben gelaten. Er is een nieuwe generatie distilleerderijen en distilleerders opgestaan en zij zijn vastbesloten om de reputatie van Ierland op het gebied van whisky te herstellen. Waterford Whisky van Mark Reynier en de Boann Distillery van Patrick en Marie Cooney zijn daar mooie voorbeelden van. Rond 2020 waren er alweer ongeveer 25 distilleerderijen actief in Ierland en daar zullen de komende jaren nog een flink aantal bijkomen.

Back to top