Door naar content

Smokehead Whisky verrast Nederlandse horeca

27 januari 2021

Op maandagmiddag 25 januari 2021 heeft het horecateam van De Monnik Dranken een online Smokehead Whisky tasting verzorgd voor de Nederlandse (high-end) horeca. Zo’n 152 bartenders, horeca-eigenaren en (cocktail) influencers uit het hele land lieten zich verbazen door de uiteenlopende stijlen van Smokehead Islay Single Malt Whisky welke vanzelfsprekend geturfd van smaak zijn.

Mikey Sim – Global Brand Ambassador voor Smokehead Whisky

De tasting werd verzorgd door niemand minder dan Mikey Sim van Smokehead Whisky in samenwerking met Joël de Kock (Sales Ambassador Ian Macleod Brands Nederland). De voltallige line-up werd uitvoerig onder de loep genomen door beide heren.

De line-up deze middag:

SMOKEHEAD Single Malt Islay Whisky 0.70 ltr.
SMOKEHEAD High Voltage 58% 0,70 ltr.
SMOKEHEAD Sherry Bomb 48% 0,70 ltr.
SMOKEHEAD Rum Rebel 46% 0,70 ltr.

Het doel van deze tasting was om de horeca te blijven te inspireren met de mogelijkheden van Smokehead Whisky. Mikey en Joël hebben deze whisky’s stuk voor stuk doorgenomen om puur te laten proeven. Hierbij werden tevens foodpairing- en cocktail-suggesties gegeven.

Smokehead Rum Rebel

De meningen liepen positief uiteen, maar Smokehead Rum Rebel leek de horecafavoriet te zijn, namelijk: ‘best of both worlds are coming together’. Een geturfde Islay single malt welke een finish op rumvaten heeft ondergaan. Deze rokerige krachtpatser is dan ook niet voor de angsthaas, maar bedoeld voor de fearless! Dus als je weigert je aan de regels van normaal whisky drinken te houden, en iets ongewoons zoekt, dan wordt hier jouw koppige nieuwsgierigheid beloond.

Proefnotitie:
Kleur: Oranje goud.
Neus: Turf en rook die overgaat in een zoetje van gebrande marshmallows, geflambeerde ananas, banaan en bacon.
Smaak: Vettig met rook, honing en citroen.
Finish: Een lange afdronk van rook, getoast eiken en fruit

Smokey Ginger

Live vanuit de keuken van Mikey werden een tweetal cocktails bereid. Onderstaand een tip om eens thuis eenvoudig uit te proberen!

Benodigdheden:
• 25ml Smokehead Islay Single Malt Whisky,
• 50ml Passievrucht sap
• Een halve limoen
• Ginger ale
• IJs


Bereiding:
- Vul een tumbler met ijs.
- Voeg de passievrucht sap, Smokehead whisky, de sap van een halve limoen en ijsblokjes in een shaker en shake tot de shaker beslaat.
- Schenk uit in de tumbler met ijs en top af met premium ginger ale.

Enjoy!!

Bedankt

Langs deze weg willen wij alle deelnemers en de organisatie bedanken voor deze geslaagde online-proeverij.

 

 

Back to top