Door naar content

Alessandro Matrone winnaar van het Lafite Laureaat 2021

02 juli 2021

Alessandro Matrone RV is de trotse winnaar van het Lafite Laureaat 2021, de door De Monnik Dranken en Domaines Barons de Rothschild Lafite gesponsorde prijs verbonden aan het behalen van de titel Vinoloog van het Jaar.

Finale Vinoloog van het Jaar 2021

Jaarlijks organiseert de Vereniging van Vinologen Nederland een competitie om de titel Vinoloog van het Jaar. Na een aantal voorronden wordt de winnaar bepaald in de finale, een blindproeverij van 12 wijnen die geïdentificeerd moeten worden middels een aantal vragen. De Monnik Dranken draagt de Vinologen een warm hart toe en stelt daarom, samen met Domaines Barons de Rothschild Lafite, een fraaie prijs ter beschikking: de winnaar wordt met partner uitgenodigd voor een privé bezoek aan en lunch op Château Lafite Rothschild.

De finale vond dit jaar plaats op 1 juli bij De Monnik Dranken in Oldenzaal. Dit jaar, door de huidige omstandigheden, in afgeslankte vorm, zonder introducées en andere genodigden, maar de dag was er niet minder geslaagd om. Na het beoordelen van alle antwoorden bleek Alessandro Matrone afgetekend de winnaar. Alessandro Matrone is een echte wijnprofessional die zich met zijn bedrijf Vignale toelegt op Italiaanse wijnen. Voorzitter Cees van Casteren MW en Robert Handjes van De Monnik Dranken reikten de prijzen uit.

De Monnik Dranken feliciteert Alessandro Matrone van harte. En ook 2e prijs winnaar Anton van Balveren en de ex aequo op de 3e plaats geëindigde Caroline Cocheret de la Morinière en Jos van Schaik verdienen onze gelukwensen.

Back to top