Door naar content

Filliers Distillery introduceert eigen premium vodka

07 juli 2021

De Belgische Filliers Distillery brengt een reeks van 3 premium vodka's op de markt. Men gebruikt hiervoor zuiver bronwater en verse granen uit de omgeving van Deinze. Door een extra distillatie in de traditionele koperen ketels van Filliers krijgt de vodka nog meer diepte in de smaak.

Deze premium vodka is overigens alweer de 3e introductie van Filliers in korte tijd. In 2018 zagen de Filliers Barrel Aged Genevers het levenslicht en in 2019 kon de eerste Filliers Belgium Single Malt Whisky geproefd worden.

Grain Vodka

Voor de Filliers Premium Grain Vodka wordt als basis graanalcohol gebruikt van het zuiverste soort op basis van tarwe, geproduceerd via een kolomdistillatie. Daarna wordt de spirit nog een keer gedistilleerd in Filliers’ traditionele koperen ketels, waarbij ook extra graandistillaat wordt toegevoegd. Dit geeft de vodka extra diepte in haar smaak.

Daarnaast worden uitsluitend bronwater en verse granen uit de streek gebruikt. De meesterstokers bij Filliers zijn trouwens niet onbekend met het produceren vodka. In 2006 nam Filliers het lokale merk ‘Van Hoorebeke’ over. Dit was toentertijd het oudste sterke drankmerk in België (uit 1792) en de producenten van de eerste Belgische vodka ooit. Met deze geschiedenis in combinatie met het vakmanschap van de meesterstokers van Filliers, is de nieuwe Filliers Premium Grain Vodka gecreëerd.

Flavoured Vodka

Naast de zuivere ‘Pure Grain’ Vodka, hebben ze ook twee smaakvarianten geproduceerd, uitsluitend gemaakt met natuurlijke ingrediënten en vrij van kunstmatige smaakstoffen. De Filliers Lemon Vodka is verrijkt met een distillaat van zongerijpte citroenen en citrussap. De Filliers Wild Strawberry is verrijkt met een distillaat van Belgische wilde bosaardbeien.

Filliers Vodka Pure Grain

Een verfrissende en pure neus met lichte vleugjes graan en kruiden. Deze komen allebei volledig tot leven in een natuurlijke smaak, met aroma’s van tarwe, rogge en koriander. Deze pure graanvodka heeft een vrij lange afdronk die soepel en geleidelijk vervaagt.

Proefnotities:  
Neus: Verfrissend en puur met lichte tonen van graan en kruiden.
Smaak: Een natuurlijke smaak met tonen van tarwe, rogge en koriander.
Afdronk: Vrij lange afdronk die soepel en geleidelijk vervaagt.
   
Art.nr. 110325  FILLIERS Vodka Pure Grain 40% 0,50 ltr

Filliers Vodka Lemon

Deze vodka met citroenaroma heeft een uitzonderlijke neus die doet denken aan citroenrasp en grapefruit. De vodka heeft een fris en complex aroma van limoen, citroen en roze grapefruit, met een evenwichtige afdronk van bitter en zuur die nog enige tijd blijft hangen.

Proefnotities:  
Neus: Frisse neus met tonen van citroenschil en grapefruit.
Smaak: Complex met limoen, citroen en roze grapefruit.
Afdronk: Gebalanceerd met bitters en een aanhoudend zuurtje.
   
Art.nr. 110326 FILLIERS Vodka Lemon 40% 0,50 ltr

Filliers Vodka Wild Strawberry

Filliers Wild Strawberry Vodka is een smaakvariatie met een twist die wat dichter uit de buurt van de distilleerderij komt. Bij dit recept heeft Filliers het originele Grain Vodka verrijkt met een distillaat van Belgische wilde aardbeien. Deze aardbeien zijn vrij zeldzaam en komen alleen voor in vochtige bosgebieden met gefilterd zonlicht. Het is een zoet en botanisch alternatief voor de originele Grain Vodka, dat je eenvoudig kunt mixen of puur kunt drinken met ijsblokjes.

 

Proefnotities:  
Neus: Unieke en zoete neus van wilde aardbeien en rode veenbessen.
Smaak: Gebalanceerde smaak van natuurlijk aardbeienaroma en pure graanaroma's.
Afdronk: Lange, fruitige en droge afdronk.
   
Art.nr. 110327 FILLIERS Vodka Wild Strawberry 40% 0,50 ltr

 

 

Premium producten Filliers

Sinds 1880 produceert de Filliers distilleerderij prachtige spirits, waarbij gebruik wordt gemaakt van geheime familierecepten. Hierbij worden alleen de best vindbare ingrediënten gebruikt en wordt er niet moeilijk gedaan over het nemen van extra tijd om te distilleren en te rijpen om het perfecte resultaat te verkrijgen. Onder de Filliers Premium Brands vallen de Barrel Aged Genevers, Dry Gin 28, Single Malt Whisky en Advokaat. Na 14 jaar experimenteren en verfijnen, zijn de meesterstokers bij Filliers er van overtuigd dat de Filliers Grain Vodka de premium-reeks perfect completeert.

Back to top