Door naar content

MacNair's wordt Boutique House of Spirits door toevoeging Exploration Rum

14 juli 2021

Met de lancering van MacNairs Exploration Rum begint whiskyveteraan Billy Walker aan een waar rum-avontuur. Daarbij heeft ook MacNair’s Lum Reek Blended Malt een geweldige rebranding ondergaan.

MacNair’s Boutique House of Spirits

Doordat er nu 2 categorieën gedistilleerd onder MacNair’s vallen is de naam veranderd in MacNair’s Boutique House of Spirits. Het nieuwe huis voor eersteklas premium whisky en rum, uitgebracht in kleinere batches.

MacNair’s Lum Reek Blended Malt

De uitstekende 'multi-award-winning liquids' van MacNair’s maken al enige tijd deel uit van ons eigen import portfolio. We zijn trots op de nieuwe look & feel van dit geturfde levenswater!

Het assortiment bestaat uit een 12 en 21 jaar oude variant. De Lum Reek serie is een zwaar geturfde blend van Islay en Speyside whisky’s. Lum Reek heeft gerijpt in de warehouses van The GlenAllachie Distillery, is vervolgens gebotteld op 46% (en hoger) en is niet koud gefiltreerd.

MacNair’s 12YO Blended Peated Malt Scotch Whisky

De MacNair's Lum Reek 12 jaar oud weerspiegelt Billy Walker zijn enorme ervaring als master blender, zijn creatieve vaardigheden en zijn deskundige kennis van houtmanagement. Een combinatie van whisky's die hebben gerijpt op bourbon, rode wijn en pedro ximenez vaten werden samen gemengd om deze rokerige blended malt te produceren.

Proefnotitie  
Kleur: Koper brons.
Neus: Zoete turfrook gecombineerd met toffee en mokka.
Smaak: Aanhoudende rijke smaak van turf met tonen van volgroeide heide, wilde gagel en zoete specerijen.
   
Artikelinformatie: 109577 MACNAIR'S 12YO Blended Peated Malt Scotch Whisky 0,70 ltr.

MacNair’s 21YO Blended Peated Malt Scotch Whisky

Een blend van de beste peated malts van Islay en Speyside in combinatie met een rijkere, oudere whisky van GlenAllachie. De Lum Reek 21 jaar oud heeft gerijpt op oloroso, virgin oak en rode wijnvaten. Niet koud gefiltreerd en met een natuurlijke kleur. Billy Walker speelt met deze whisky helemaal in op het moderne palet. Puur genot in uw glas.

Proefnotitie  
Kleur: Karamel.
Neus: Imponerende turf rook met pure chocolade en toffee.
Smaak: Tabak, leer, cederhout en een vleugje turfrook met veel cacao, vanille, honing en kruiden.
   
Artikelinformatie: 109581 MACNAIR'S 21YO Blended Peated Malt Scotch Whisky 0,70 ltr.

MacNair’s Exploration Rum

Rum is al tientallen jaren een sterke drank die Billy Walker nauw aan het hart ligt. De overname van The GlenAllachie Distillery in 2017 bood dan ook de perfecte gelegenheid om de wereld van rum verder te verkennen. Billy kocht interessante hoogwaardige rumvaten, bracht ze naar Schotland en drukte er zijn ‘stempel’ op.

Na ongeveer 4 jaar ontwikkelen en experimenteren maakt MacNair’s Exploration Rum zijn debuut. De eerste drie varianten zijn rechtstreeks afkomstig uit Panama en vervolgens geblend door Billy Walker op ‘zijn’ The GlenAllachie Distillery.

Panama
De vulkanische bodem van Panama is de ideale groeiomgeving voor het belangrijkste ingrediënt van rum: suikerriet. Dit was de reden waarom GlenAllachie's Master Blender op zoek ging naar de beste rum die het land te bieden heeft. Deze Panamese rum serie heeft een tropische en Schotse rijping ondergaan, inclusief de secundaire rijping bij GlenAllachie in de Speyside.

De eerste Explorer-release bestaat uit een Panama 7YO, een Panama 7YO Peated en een Panama 15YO.

Allen gebotteld op een mooie 46% vol, is niet koud gefiltreerd en met de natuurlijke kleur, zoals we dat gewend zijn!


MacNair’s 7YO Panama Exploration Rum

De rum heeft gerijpt op Amerikaans eiken in het tropische Panamese klimaat. Vervolgens werd de spirit richting The GlenAllachie Distillery vervoert voor verdere rijping. Eénmaal vakkundig gemengd, onderging de rum secundaire rijping in Red Wine, Virgin Oak en Ex-Bourbonvaten.

Proefnotitie  
Kleur: Brons.
Neus: Mango, perziken, bakbananen en gember.
Smaak: Bananen, papaya, mango, kokos, toffee, sinaasappelschil en een vleugje ananas.
   
Artikelinformatie: 112657 MACNAIR'S 7YO Panama Exploration Rum 0,70 ltr

 


MacNair’s 7YO Panama Exploration Rum Peated

Deze rum heeft gerijpt op Amerikaans eiken in het tropische Panamese klimaat. Vervolgens werd de spirit richting The GlenAllachie Distillery vervoert om vervolgens verder gerijpt te worden op vaten die voorheen peated whisky bevatten, welke was gedistilleerd bij The GlenAllachie.

Proefnotitie  
Kleur: Sunset Gold.
Neus: Een rijke aanwezigheid van bakbananen, abrikozen, kokos en sigarenrook.
Smaak: Perziken, mango en ananas, gebrande suiker, mokka en sinaasappelschil.
   
Artikelinformatie: 112658 MACNAIR'S 7YO Panama Exploration Rum Peated 0,70 ltr.

MacNair’s 15YO Panama Exploration Rum

Ook deze rum heeft gerijpt op Amerikaans eiken in het tropische Panamese klimaat. Net als bij de 7YO onderging de 15 jaar oude rum secundaire rijping in Red Wine, Virgin Oak en Ex-Bourbonvaten.

 

Proefnotitie  
Kleur: Goudbrons.
Neus: Rijke tonen van bakbananen, peren, amandelen en mokka.
Smaak: Ananas, mango, perziken, melassestroop, kokos en sinaasappelschil.
   
Artikelinformatie: 112659 MACNAIR'S 15YO Panama Exploration Rum 0,70 ltr.

Allocatie en bestelinformatie


• De allocatie van zowel de whisky als de rum verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.
• Een belangrijke kanttekening: de MacNair’s whisky is een permanente range en de eerste lading kan alleen besteld worden via de intekening van de buitendienst.
• U ontvangt automatisch de meest recente uitmonstering van MacNair’s Whisky.
• De MacNair’s Rum-series zijn gelimiteerde oplagen welke beperkt beschikbaar zullen zijn, dus op=op! Het nieuwe rum-concept zal zich voortzetten met nieuwe bottelingen op periodieke wijze.

De verwachting is dat wij vanaf medio augustus kunnen beginnen met uitleveren. Dit onder voorbehoud van eventuele vertragingen vanuit Schotland.

 

 

Back to top