Door naar content

2 speciale ‘The Open Editions’ van Loch Lomond

10 maart 2021

In Schotland wordt al 600 jaar golf gespeeld en daarmee is het land onbetwist de bakermat van het moderne golfspel. Daarnaast is Schotland het meest bekende whiskyland ter wereld. Dit is dan ook één van de redenen waarom Loch Lomond een partnership is aangegaan met het meest toonaangevende golftoernooi ter wereld; The Open! Wereldwijd kijken jaarlijks zo'n 600 miljoen huishoudens uit bijna 200 landen naar de live televisie-uitzendingen.

The Open

Dit prestigieuze golftoernooi wordt elk jaar in juli gehouden en verandert jaarlijks van locatie. Dit jaar vindt het 149ste toernooi plaats op de Royal St George’s in Sandwich in het Engelse graafschap Kent. Ter ere van dit toernooi zijn twee gelimiteerde whisky's gebotteld.

The Open Limited Editions

Speciaal ter ere van dit traditierijke golftoernooi heeft Loch Lomond twee zeer gelimiteerde 'The Open Editions' uitgebracht. De Monnik Dranken heeft voor de Nederlandse markt een beperkt aantal flessen weten te bemachtigen. De verwachting is dat deze limited editions vanaf week 14 worden uitgeleverd.

Loch Lomond Royal St. George's the Open Special Edition

Masterblender Michael Henry heeft in samenwerking met Colin - Monty - Montgomerie een speciale 'The Open Edition' ontworpen. Colin Montgomerie Colin heeft een record van acht European 'Tour Order of Merit'-titels gewonnen, waaronder een reeks van zeven opeenvolgende overwinningen van 1993 tot 1999.

Verder heeft hij 31 'European Tour'-evenementen gewonnen. Hij heeft een vierde plek op de all-time lijst van golfers met de meeste European Tour overwinningen. Hij is al vijf keer tweede geworden op grote kampioenschappen en werd in 2013 ingewijd in de World Golf Hall of Fame.

Voor deze special is gebruik gemaakt van een combinatie van de alombekende Loch Lomond straight neck stills en de traditionele pot stills. Dit heeft geresulteerd in een toegankelijke single malt van uitzonderlijke kwaliteit met een fruitig karakter en een zacht vleugje rook in de afdronk.

De spirit heeft gerijpt in drie soorten vaten van Amerikaans eiken en heeft vervolgens gehuwd in Virgin American Oak. Gebotteld op 46% vol en niet koud gefiltreerd.

Proefnotitie:
Een levendig palet van perzik en peer. Romige vanille en ahornsiroop die een zoetige achtergrond toevoegen voordat subtiele turfrook tevoorschijn komt en een mooie balans geeft aan de afdronk.

107617 LOCH LOMOND Royal St. George's the Open Special Edition 0,70 ltr.

Loch Lomond 20 YO Royal St. George's The Open Course

Er is ook een speciale 20 jaar oude Royal St. George’s editie ontworpen in samenwerking met golflegende Darren Clarke. Darren Clarke heeft 21 toernooien over de hele wereld gewonnen. Waaronder een aantal hele belangrijke toernooien. Darren's grootste overwinning behaalde hij op het Open Championship 2011 in Royal St George's in Engeland.

Darren Clarke werkte samen met master blender Michael Henry om de Open Course Collection Royal St Georges te creëren, een 20 jaar oude single malt.

Om het bezoek aan Engeland te vieren, voor de eerste keer sinds Loch Lomond Whisky The Spirit of the Open is geworden, heeft Michael ervoor gekozen om de whisky verder te rijpen op English Virgin Oak om het fruitkarakter naar voren te halen, welke is gecreëerd door de innovatieve stills van de Loch Lomond Distillery. Gebotteld op een mooie 50,2% en niet koud gefiltreerd.

Proefnotitie:
Gekruide appel, vlierbloesem en vanille in de neus. De smaak opent met karamelzoetheid, groene appel en honingdauwmeloen, vervolgens geroosterd eikenhout en kruidnagel, gevolgd door een droge, aanhoudende afdronk van limoen, citrus, komijn en gember.

107616 LOCH LOMOND 20YO Royal St. George's The Open Course 0,70 ltr.

Allocatie

De allocatie van deze limited editions verloopt via Arjan Hartkamp / Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken. De verwachting is dat wij vanaf week 14 (week van 5 april) kunnen uitleveren en vanzelfsprekend geldt OP=OP! De Monnik Dranken heeft een beperkte allocatie, daarom kunnen wij niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ontvangt.

Loch Lomond

8 verschillende stijlen whisky bij Loch Lomond

Vanwege het grote aantal verschillende distilleerketels is men bij Loch Lomond in staat om maar liefst 8 verschillende stijlen whisky te maken. Dit maakt de Loch Lomond Distillery uniek in Schotland.

Back to top