Door naar content

3 nieuwe rummerken toegevoegd aan portfolio De Monnik Dranken

09 maart 2021

Providence Haitian Rum, Veritas en Rum Fire zijn vanuit de Caraïben onderweg naar ons magazijn in Oldenzaal. Deze 3 compleet verschillende soorten witte rum vormen een uitgelezen kans om uw rum-aanbod te vergroten.

Providence Haitian Rum

Distillerie de Port-au-Prince is de nieuwste rum distilleerderij in de Caraïben. De distilleerderij werd in 2018 geopend en bevindt zich – zoals de naam al doet vermoeden – in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Providence Haitian Rum is een project van de Barbancourt-Linge en La Maison & Velier.

De familie Barbancourt-Linge zijn afstammelingen van de beroemde Barbancourt-rum dynastie, welke al sinds 1870 rum produceren op Haïti. Bij de Distillerie de Port-au-Prince staat Herbert Barbancourt Linge aan het roer als master distiller en manager van de distilleerderij. Hij en zijn familie herontdekten de methoden en technieken van zijn voorvaderen die de Barbancourt Distillery exploiteerden van 1870 tot 1946.

Luca Gargano, CEO van Velier, was al bekend op Haïti door onder andere de samenwerking met verschillende Clairin producenten en het op de markt brengen hiervan. Door het openen van de Distillerie de Port-au-Prince is er een nieuw rum merk op de markt gebracht: Providence. Providence Rum wordt gemaakt met respect voor het land, de natuur en de mensen.

The First Drops
Providence “First Drops” is de eerste rum afkomstig van de distilleerderij. Het is een ongerijpte rum, gedistilleerd van suikerriet-siroop en vers suikerriet-sap. Het suikerriet wordt verbouwd door Michel Sajous, reeds bekend van Clairin Sajous. Het uiteindelijke resultaat is een natuurlijke en fruitige rum. Providence “First Drops” zal slechts in een beperkte oplage beschikbaar zijn.

Proefnotitie  
Neus: Intens en omhullend. Vers suikerriet, vlierbes en een licht zuurtje.
Smaak: Zacht en smooth. Ananas, aardbei en bruine suiker.
Afdronk: Elegant. Vers suikerriet-sap, kruidig en peper.
   
Art.nr. 112371  PROVIDENCE First Drops Haitian White Rum 57% 0,70 ltr

Veritas

Wanneer Foursquare, Hampden en La Maison & Velier samenwerken, dan is dit garantie tot succes: Veritas. Veritas is het Latijnse woord voor waarheid en de naam van de Romeinse godin van de waarheid. Precies wat deze rum wil bereiken: geen poespas of toevoegingen.

Veritas is een blend van witte rum afkomstig van de traditionele Foursquare Coffey Column in Barbados en de Double Retort Pot Still van Hampden. Geen toegevoegde suiker en geen filtratie, maar wel een explosief aromatisch palet. Uitermate geschikt voor de (thuis) bartenders en geweldig in een Daiquiri.

Proefnotitie  
Neus: Exotisch fruit, fris en intens fruitig met een romige achtergrond.
Smaak: Zacht, zoet en fruitig. Ananas, overrijpe bananen, peren en witte chocolade. Donkere tonen van zoethout, kruidnagel en houtachtige specerijen.
Afdronk: Elegant en aromatisch. In het begin boterachtig, daarna donkere karamel en kruidnagel.
   
Art.nr. 112370  VERITAS White Blended Rum Foursquare x Hampden 47% 0,70 ltr

Rum Fire

Deze rum - gedistilleerd op Hampden Estate op Jamaica - is ontwikkeld met de duidelijke intentie om dichtbij het unieke karakter van Hampden te blijven: funky! Er wordt gebruik gemaakt van extreem uitgebreide fermentatie met uitsluitend natuurlijke gisten.

Rum Fire wordt gedistilleerd in koperen pot stills. Daarbij ontstaat er een uniek en funky aromatisch profiel met een zeer hoog niveau van esters. Geliefd bij bartenders over de hele wereld door zijn krachtige karakter en ultieme toevoeging in Tiki-cocktails.

Proefnotitie  
Neus: Explosief en fruitig. Overrijpe banaan, mango, ananas, groene olijven en rokerige tonen.
Smaak: Intens en kruidig. Tonen van peper en overrijpe tropische vruchten.
Afdronk: Lang, gebalanceerd en uitzonderlijk onderscheidend.
   
Art.nr. 112381  RUM FIRE Hampden Estate White Rum 63% 0,70 ltr

Beschikbaarheid

Naar verwachting zullen Providence “First Drops”, Veritas en Rum Fire vanaf week 11/12 beschikbaar (en vrij bestelbaar) zijn.

 

Back to top