Door naar content

Afscheidsfeestje van onze pensionado Jan Scheuten

05 november 2021

Onze collega Jan Scheuten, bijna 66 jaar jong, heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van een prepensioen dat op 1 november 2021 van start ging.

43 jaar en 9 maanden

Jan is bij De Monnik Dranken (DMD) begonnen op 8 februari 1978. Dat houdt in dat hij onafgebroken in totaal 43 jaar en 9 maanden bij ons heeft gewerkt en al die tijd als een fantastische ambassadeur op onze DMD vrachtwagen.

Dat is een absoluut record. Dus bijna 44 jaar lang gemiddeld zo’n 70 á 80.000 km per jaar = ca. 3,3 miljoen km, hoegenaamd schadevrij. Een geweldige prestatie.

Drietonnerchauffeur

Tijdens zijn dienstplicht was Jan drietonnerchauffeur bij het onderdeel AAT. Dit was zijn eerste directe contact met vrachtauto’s en vanaf die tijd was hij besmet met het vrachtwagenvirus. Na een succesvol sollicitatiegesprek met wijlen Sjonnie Dierking (de vader van Walter Dierking) kon hij een dag later al beginnen op een “lange rit” richting “noorden”.

In de afgelopen jaren , keken Jan’s jongere collega chauffeurs toen ze bij ons begonnen best wel tegen hem op. Overal in Nederland kent hij als de beste de weg en navigatie heeft hij niet nodig. Al die jaren is Jan een echte vakman met een rustig en beheerst rijgedag, waarbij hij zeker wel kan opschieten.

7 verschillende vrachtauto's

In de afgelopen bijna 44 jaar heeft hij gereden op 7 verschillende vrachtauto’s, 2 x Volvo en 5 x DAF. De laatste 14 jaar had hij wekelijks 3 of 4 min of meer vaste ritten, maandag Achterhoek, dinsdag omgeving Rotterdam, woensdag omgeving Den Haag en donderdag omgeving Eindhoven.

Mede door zijn rustige, vriendelijke en collegiale persoonlijkheid is hij voor onze klanten een echte Monnik ambassadeur en heeft Jan veel sympathie en respect bij zijn collega’s.

Aanwezig bij talloze activiteiten

Hij houdt zeker van gezelligheid, en was dan ook aanwezig bij talloze DMD activiteiten, (zoals personeelsfeestjes, jubilea, klootschieten, darts) en specifieke chauffeurs zaken, als Tukker Truck Run voor gehandicapten en vrachtwagen inwijdingen.

In zijn laatste werkweek heeft hij van vele klanten bedankjes en attenties mogen ontvangen, terwijl op zijn laatste werkdag, 28 oktober 2021, de cabine van zijn vrachtwagen fraai versierd werd door zijn collega-chauffeurs.

Afscheidsfeest in Monnikskap

Donderdagavond 4 november 2021 was er vanaf 17.00 uur een gezellig afscheidsfeestje in onze Monnikskap, uiteraard met een hapje en een drankje, waarbij zijn twee zonen en schoondochters ook aanwezig waren. Namens directie en MT werd Jan toegesproken door Hans Olde Monnikhof en namens de personeelsvereniging door Marlot Nolten, waarbij hem een paar enveloppen en een passend cadeau werd aangeboden.

Jan bedankt!

Jan, je bent een topper met een groot Monnik hart, nogmaals bedankt voor de bijna 44 jaren bij DMD. We hopen dat je in goede gezondheid nog een heel lange tijd gaat genieten van jouw welverdiende pensioen.

Back to top