Door naar content

anCnoc Vintage 2009 Single Malt

10 november 2021

De Vintage releases zijn een moderne traditie geworden bij anCnoc. De onlangs uitgebrachte anCnoc Vintage 2009 Single Malt past in deze traditie en is een mooi voorbeeld van waar anCnoc goed in is; een moderne single malt maken met een oude manier van werken.

anCnoc Vintage 2009 Single Malt

De anCnoc Vintage Single Malt heeft op zowel Spaans als Amerikaans eiken gerijpt. De whisky is op de meest natuurlijke manier gebotteld (op 46% alc.). Dus niet bijgekleurd en niet koud gefilterd. Het is daarom niet ongebruikelijk dat wanneer het kouder wordt er een lichte troebelheid in de fles ontstaat. Dit geeft eigenlijk aan dat er tijdens de productie is gekozen om de smaak van deze whisky optimaal tot zijn recht te laten komen.

Proefnotities  
Neus: Delicate kruiden van Amerikaans eikenhout, met tonen van citrus, groene appels en zoete toffee. Daarnaast de typische huisstijl geuren van honing en citrus die in alle anCnoc single malt whisky's is terug te vinden.
Smaak: Kruidigheid, zoete groene appels, donkere chocolade met een vleugje butterscotch die meer diepte geeft aan de complexiteit van deze fijne single malt.
Afdronk: De afdronk is lang en verfijnd.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 109929 ANCNOC Single Malt Whisky 2009 Vintage 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 46 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een limited edition en derhalve geldt: OP=OP!

Back to top