Door naar content

Cursusdag VAKO-drankenopleidingen bij De Monnik

08 november 2021

Op maandag 8 november 2021 vond bij ons in de Monnikskap wederom de cursusdag ā€˜overig buitenlands gedistilleerdā€™ van de VAKO drankenopleidingen plaats. Twee keer per jaar mogen wij de opleiding verzorgen; iets waar wij bijzonder trots op zijn.

VAKO drankenopleidingen

VAKO drankenopleidingen is het opleidingsinstituut van Stichting Dranken Educatie Nederland. De VAKO, zoals het instituut in de volksmond kortweg wordt genoemd, werd al in 1951 in samenwerking met het Ministerie van OC&W opgericht met als doel bewaking en doorgeven van vakkennis en vakbekwaamheid in de drankenwereld.

De VAKO is een onafhankelijke organisatie en gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en ondernemers in de drankenwereld. Waar andere organisaties alleen opleiden of alleen examens afnemen, verzorgt de VAKO de opleiding en examinering binnen Ć©Ć©n organisatie. En dat leidt weer tot een volledig op de opleiding aansluitend examen. Voor een ieder die zich serieus met mooi gedistilleerd bezig houdt!

Thema buitenlands gedistilleerd

Ronald Anneveldt, Brand Ambassador Craft Spirits, heeft in onze mooie presentatieruimte De Monnikskap +/- 20 cursisten van de VAKO welkom geheten en voorzien van een uitstekende les.

Thema deze cursusdag was buitenlands gedistilleerd, anijsdranken, gin, vodka, rum, cachaƧa, mezcal en tequila. De theorie werd behandeld en uiteraard werd er ook het nodige geproefd.

Bedrijfspresentatie en rondleiding

Na de lunch stond het tweede deel van de dag in het teken van een bedrijfspresentatie plus rondleiding door De Monnik Dranken, verzorgd door Hans Olde Monnikhof.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en wensen de cursisten ook veel succes met de studie en met het voorbereiden op het examen.

Back to top