Door naar content

Filliers brengt oudste en meest exclusieve graanjenever ter wereld op de markt

25 november 2021

De 140 jaar oude distilleerderij uit België heeft een 30 jaar oude Barrel Aged graanjenever geproduceerd en deze is binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar! Deze unieke jenever zal in een schitterende kist, met twee elegante glazen worden geleverd.

Klassieke drank uit de Lage Landen

Het Belgische familiebedrijf Filliers is geen onbekende in de wereld van jenevers. Sterker nog: in de laatste vijf jaren hebben zij met hun Barrel Aged Genevers het landschap van deze klassieke drank uit de Lage Landen flink opgeschud.

Jenever staat weer trots tussen de premium gins, whisky’s en cognacs. Daar doen de kwaliteitsproducten vanuit het Belgische Bachte-Maria-Leerne namelijk zeker niet voor onder.

30 jaar oude graanjenever

Afgelopen maand is Filliers nog een stap verder gegaan. In Bachte-Maria-Leerne is voor het eerst een 30 jaar oude graanjenever gebotteld. Hiermee maakt Filliers naar verluidt de oudste en meest exclusieve graanjenever ter wereld.

Het is een unieke uitbreiding van de Barrel Aged Genevers. Deze bestaat uit de zeer jonge en helder frisse 0 jaar, de 8, 12, 17 en 21 jaar oude jenevers.

Met het bottelen van deze schitterende jenevers - zeker de oudere leeftijden - is het duidelijk dat Filliers al lang geleden een keuze heeft gemaakt om dit soort producten te gaan produceren. Want laten we wel zijn, tijd kun je niet inhalen of kopen.

Slechts 360 flessen kwaliteitsjenever

In totaal zijn er van dit paradepaardje van dit schitterende merk 360 flessen gebotteld. Uiteraard is deze kwaliteitsjenever van de mooiste rogge, mais en mout gestookt op de ambachtelijke koperen distilleerapparatuur. In de 30 jaar hierna heeft deze bijzondere jenever zich op het Amerikaans eiken vat uitmuntend ontwikkeld.

Zijdezacht en rond

De jenever is zijdezacht met de ronde en zachte tonen van vanille en karamel. Op de achtergrond is een vleugje marsepein waarneembaar.

Deze smaken zijn goed te herleiden naar de lange vatlagering op het witte eikenhout uit de Verenigde Staten. De zoetheid wordt perfect in balans gehouden door een lichte peperigheid en tonen van pure chocolade en koffie.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 100817 FILLIERS Barrel Aged Genever 30YO Single Cask 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 49 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een Limited Edition en derhalve geldt: OP=OP!

Back to top