Door naar content

Kom in kerstsfeer met de speciale Edinburgh Christmas Gin

22 november 2021

De Edinburgh Christmas Gin is met specifieke kerstgeuren als wierook en mirre uniek in zijn soort. Nootmuskaat en gemberwortel geven de gin een warme en gekruide ondergrond. Zo’n 2021 jaar na dato dient zich een nieuw kerstwonder aan!

Edinburgh Christmas Gin

De Edinburgh distilleerderij is in 2010 opgericht en ligt in het centrum van de prachtige hoofdstad van Schotland. De distilleerderij is nog relatief jong, maar nu al toonaangevend. Dat wordt nog eens onderstreept met deze speciaal voor kerst ontwikkelde Edinburgh Christmas Gin.

Nootmuskaat, gemberwortel, wierook en mirre

De basis voor de gin bestaat uit nootmuskaat en gemberwortel en geeft een warme en gekruide ondergrond. Er wordt geparfumeerde wierook en mirre aan de gin toegevoegd. De mirre bevat veel etherische oliën en geeft de Christmas Gin een honingachtige zoetheid en textuur.

Verwarmend en feestelijk

Het resultaat is een verwarmende gin en past uitstekend bij de feestelijke kerstperiode. Edinburgh Christmas Gin leent zich niet alleen perfect voor een Gin & Tonic met Indian Tonic, maar ook voor winterse en feestelijke cocktails.

Proefnotities:  
Neus: Geparfumeerd en met het warme aroma van wierook.
Smaak: Als eerste komen de zoetere tonen duidelijk naar voren. Daarna een mooie mondvullende smaak door de mirre.
Afdronk: Mooie lange en kruidige afdronk met als finale kaneel en nootmuskaat.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 111345 EDINBURGH Christmas Gin Limited Edition 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 48 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een limited edition en derhalve geldt: OP=OP!

Cocktailtip: Christmas 75

25ml Edinburgh Christmas Gin
12.5ml vers citroensap
12.5ml simple syrup
Champagne
Een mooie sliert citroenschil voor garnering.

Bereiding:

Doe de Edinburgh Christmas Gin, citroensap en simple syrup in een shaker met ijs en shake goed koud. Giet het hierna door een zeefje in een Champagne flute en vul het glas af met Champagne.

Maak een mooie lange sliert citroenschil met een dunschiller en let op dat vooral het geel van de schil gebruikt wordt en niet teveel van het witte. Knijp een beetje in de schil voordat je deze in het glas doet. Zo komen de oliën uit de schil op de glasrand.

Back to top