Door naar content

Rampur heeft wereldprimeur met Rampur Asava Indian Single Malt Whisky

04 november 2021

Rampur Asava Indian Single Malt Whisky is de allereerste Indiase whisky met een finish op Indiase wijnvaten. De whisky heeft eerst op bourbon-vaten gerijpt en daarna een finish ondergaan op wijnvaten waar cabernet sauvignon van een Indiaas wijnhuis in heeft gezeten.

Het resultaat is een fruitige whisky met complexe kruiden in een perfecte balans. De whisky is niet koud gefiltreerd. Rampur Asava is reeds in ons magazijn gearriveerd en in beperkte mate beschikbaar.

Vorstelijke whisky

Rampur Indian Single Malt Whisky wordt gedistilleerd net buiten de gelijknamige stad in het district Rampur. Vroeger was dit district een vorstenland en dat koninklijke straalt het merk nog steeds uit. De vorst van Rampur had recht op vijftien salut schoten. Wij weten zeker dat deze whisky de saluutschoten ook gehad heeft toen de eerste kurk van de fles ging.

Proefnotities  
Neus: Typische tropische fruitige tonen waar Rampur om bekend staat, aangevuld met abrikoos, bramen en pruimen gevolgd door een lichte geur van tabak en kruiden.
Smaak: Fluweelzacht, honingzoetheid wordt benadrukt door kruidig eikenhout, vanille en evenwichtig met droogheid van Indiase rode wijn.
Afdronk: Mooie afdronk van gedroogd fruit gevolgd door een nasmaak van vanille en honing afgerond met een lichte, droge kruidigheid.

Bestelinformatie

107534 RAMPUR Asava Indian Single Malt Whisky 0,70 ltr

De whisky is reeds voorradig en te bestellen.

Back to top