Door naar content

Waterford en Boann Distillery in de prijzen bij Icons of Whisky Awards Ireland

30 november 2021

Op 25 november is de uitslag van de Icons of Whisky Awards bekend gemaakt in Dublin. Hierbij zijn twee van onze leveranciers in de prijzen gevallen.

De Ierse whisk(e)y is de laatste jaren aan het groeien tot een steeds grotere en interessantere markt. Des te meer reden voor het toonaangevende Whisky Magazine om deze verkiezingen te houden. De verkiezingen zijn in 2007 tot stand gekomen en Ierland organiseert voor het vijfde jaar deze regionale editie. Dit jaar kon er weer een live uitreiking plaatsvinden in Dublin.

Waterford Distillery voor het tweede achtereenvolgende jaar Irish Distiller of the Year!

De Waterford Distillery grijpt de felbegeerde titel van Distillery of the Year in de verkiezing Icons of Whisky Ireland 2022. Dit is de tweede keer dat deze vooruitstrevende Ierse whisky-distilleerderij de prijs in de wacht sleept.

Juryrapport

Met de onderstaande woorden werd de prijs uitgereikt aan het team van de Waterford Distillery:
“Onze distilleerder van het jaar heeft uitzonderlijke aandacht voor detail getoond bij het maken van whisky, met herkomst als kern van zijn productie. Dit werd misschien wel het meest interessant benadrukt in zijn recente deelname aan een peer-reviewed Amerikaans onderzoeksproject, dat met de expertise van vooraanstaande onderzoekers op het gebied van gedistilleerde dranken, probeerde aan te tonen dat de herkomst van gerst een duidelijke invloed heeft op de uiteindelijke whisky. Het is niet verwonderlijk dat onze winnende distilleerderij zich ook duidelijk inzet voor Ierse gerst en lokale boeren. Bovendien sluit dit aan bij het streven naar duurzaamheid. Deze distilleerderij waardeert het ene niet boven het andere; het erkent eerder dat er talloze factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden om geweldige whisky te maken - en ze laten ons zien hoe het moet.”

Brand Innovator of the Year

Was het vorig jaar nog Waterford die werd verkozen tot winnaar in deze categorie, is het ook dit jaar één van “onze” merken: Boann Distillery mag zich Brand Innovator of the Year noemen!

Deze vrij jonge distilleerderij van de Cooney familie is in Nederland met name bekend door The Whistler Irish Whiskey. De familie heeft vele jaren ervaring in de whiskey-industrie en besloot in 2012 een nieuwe stap te nemen in hun whiskey-avontuur. Naast de velende lovende kritieken op hun verrassende en vernieuwende producten, is een prijs als deze natuurlijk een kroon op het werk.

Innovatie viert hoogtij

De Ierse whiskey-industrie stond jarenlang stil met een handvol aan grote producenten en merken, die een solide product op de markt brachten. De laatste jaren zie je een grote omslag in Ierland. Er zijn flink wat distilleerderijen bijgekomen en daarnaast komen er ook bijzondere bottelingen en innoverende producten van deze jonge bedrijven. Van single malt, klassieke Irish Pot Still tot blended whiskey met aparte finishes of unieke samenstellingen. Het Ierse whiskey-landschap ziet er ieder jaar weer mooier uit! Wij zijn bijzonder trots om met deze innovatieve producenten te mogen werken.

Langs deze weg feliciteren wij Waterford en Boann Distillery met deze uitzonderlijke prijzen!

Back to top