Door naar content

Whiskyproeverij met Loch Lomond en Glen Scotia bij Slijterij de Helm

19 november 2021

Op Vrijdag 5 november en zondag 7 november 2021 heeft de jaarlijkse whiskyproeverij van Slijterij de Helm weer plaats gevonden. Dit evenement heeft zich afgespeeld in de winkel in Pijnacker. Namens de Monnik Dranken was Ronald Anneveldt aanwezig met de merken Loch Lomond en Glen Scotia.

Een breed scala aan whisky’s

In totaal vonden er 3 sessies plaats. Er zijn ruim 130 liefhebbers op de proeverij afgekomen die konden genieten van een breed scala aan whisky’s. De sessies waren besloten en toegang was alleen mogelijk door middel van een geldige QR-code.

Loch Lomond

Loch Lomond is een zeer unieke distilleerderij in Schotland. Nu hoor ik u denken, dat zeggen ze allemaal! Echter bij Loch Lomond staan 4 verschillende vormen distilleerketels. Deze zorgen ervoor dat men in staat is om verschillende stijlen whisky te produceren. De stijlen variëren van wat lichtere naar wat zwaardere varianten.

De Monnik Dranken had tijdens de proeverij een mooie line-up van het merk meegenomen: de 12 YO, 14 YO, 18 YO, 12 YO Inchmurrin en de 12 YO Inchmoan.

Loch Lomond 12 Years Old

De Loch Lomond 12 Years Old wordt gedistilleerd in zowel een traditionele pot still als in een zeer unieke Lomond Still. De Lomond Still is een kruising tussen een pot still en een continu still. De Lomond Still werd tot 1994 bij de Littlemill Distillery in de Lowlands gebruikt alvorens deze in 1996 naar de Loch Lomond Distillery is verhuisd. Uit deze Lomond Still komt de Loch Lomond 12 Years Old Inchmurrin. De spirit is wat krachtiger dan uit een Lomond Still. Dit betekent dus dat de Inchmurrin veel lichter is dan de Loch Lomond 12 Years Old.

Glen Scotia

De whisky’s van Glen Scotia zijn van een heel ander kaliber en hebben een verwarmend en kruidig karakter. De distilleerderij ligt helemaal in het zuiden van het schiereiland Kintyre.

Er stonden 3 varianten van Glen Scotia op de proeftafel: de Glen Scotia Double Cask, de Victoriana en de zeer exclusieve Campbeltown Cross.

Campbeltown Cross

De Campbeltown Cross is exclusief voor Nederland! Deze whisky is gedistilleerd in maart 2010 en gebotteld in maart 2021 op een sterkte van 56,8%. Deze kanjer heeft gelagerd op Heavy Char American oak Barrel. Dit zijn zeer bijzondere vaten die wat zwaarder zijn gebrand aan de binnenkant, zodat je wat rokerigheid ervaart.

Bedankt

Langs deze weg willen we het team van Slijterij De Helm nogmaals bedanken voor een zeer geslaagd evenement.

Back to top