Door naar content

Glen Scotia Heavy Charred met Hertog Jan Grand Prestige kaas, een ware smaaksensatie in Heemskerk

27 oktober 2021

Bij úw topSlijter Simons in Heemskerk hebben ze naast een uitgebreid assortiment whisky’s ook een zeer ruime keuze kazen, noten, zuidvruchten, bonbons en truffels. Het is geweldig om met al deze lekkernijen te experimenteren en zo onverwachte combinaties te creëren. Deze trend van combineren noemen we foodpairing.

Inloopproeverij met Loch Lomond en Glen Scotia

Op zaterdag 23 oktober 2021 vond er bij úw topSlijter Simons een proeverij plaats. Hiervoor hadden Simon Veraart en zijn vrouw niemand minder dan Ronald Anneveldt uitgenodigd. Ronald is whiskyambassadeur bij De Monnik Dranken en vindt het geweldig om te experimenteren met verschillende smaken. In Heemskerk kon hij zich helemaal uitleven.

De gasten konden aangeven wat zijn of haar smaakvoorkeuren waren. Hier zocht Ronald vervolgens een passende whisky bij. Daarbij kon er gekozen worden uit de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia.

Loch Lomond Original Single Malt Scotch Whisky
Loch Lomond Inchmurrin 12 Years Old Single Malt
Loch Lomond Inchmoan Smoky 12YO Single Malt Whisky
Glen Scotia 10 Years Old Campbeltown Single Malt Whisky
Glen Scotia Double Cask Campbeltown Single Malt Whisky
Glen Scotia 15 Years Old Campbeltown Single Malt Whisky
Glen Scotia 2010 Heavy Charred Finish

Inchmoan Smoky 12 YO met gerookte amandelen

De Loch Lomond Inchmoan Smoky 12YO Single Malt Whisky combineerde uitstekend met de gerookte amandelen van de notenafdeling.

Over de whisky

Deze whisky is vernoemd naar het kleine eiland Inchmoan in het meer Loch Lomond. Inchmoan betekend in het oud Schots-Gaelisch ‘het eiland van de turf’. De vastelandbewoners gebruikten de turf op Inchmoan Island eeuwenlang als bron voor brandstof.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Loch Lomond Inchmoan Smoky 12 YO een zwaar geturfde, rokerige whisky is. De gerookte amandelen (maar ook bijvoorbeeld hazelnoten) versterken de smaak van de whisky. Zo komt de rokerigheid nog beter tot zijn recht.

Glen Scotia Heavy Charred met Hertog Jan Grand Prestige kaas

De absolute smaaksensatie van de middag kwam voort uit het combineren van de Glen Scotia 2010 Heavy Charred Finish met Hertog Jan “Grand Prestige” bierkaas.

Over de whisky

Deze limited edition van Glen Scotia is 11 jaar oud en heeft een finish van 9 – 12 maanden ondergaan op extra getoaste vaten. Dit geeft de whisky een aangename licht rokerige smaak in combinatie met een kruidige afdronk, waarin ook tonen van marsepein waarneembaar zijn.

Over Hertog Jan “Grand Prestige” bierkaas

Bierkaas heeft vaak een bittere nasmaak van bier. Dit geldt ook voor de bierkaas gemaakt met Hertog Jan “Grand Prestige”, een bier van hoge gisting, met 10% alcohol. Bij deze kaas zijn rijp, zoet en bitter duidelijk van elkaar te onderscheiden.

De combinatie tussen whisky en kaas zorgde voor een ware smaaksensatie. Het absolute hoogtepunt van deze smakelijke proeverij in Heemskerk.

Bedankt

Langs deze weg willen wij het team van úw topSlijter Simons nogmaals bedanken voor de zeer geslaagde proeverij.

Loch Lomond en Glen Scotia op The Art of Drinks 2021

De allereerste editie van The Art of Drinks vindt plaats in de Westergas in Amsterdam. Van zaterdag 30 oktober t/m maandag 1 november 2021 is dit fraaie industriële complex ‘the place to be’ voor zowel de professional als de liefhebber van bier, wijn en gedistilleerde dranken.

In de Gashouder is stand C3 het domein van de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia. David Lind, Ross Lawrence en Arjan Hartkamp kijken uit naar uw komst!

Zij vertellen graag over de veelzijdige whisky’s van Loch Lomond (behoort tot de vijf snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld) en de typische Campbeltown whisky’s van Glen Scotia.

Back to top