Door naar content

GlenAllachie Wood Finishes Batch 3, Billy Walker doet het wéér!

18 oktober 2021

Het whisky-fenomeen Billy Walker heeft in de afgelopen jaren de GlenAllachie flink op de kaart gezet. De Master Distiller staat garant voor kwalitatief goede whisky en heel veel kennis van het gebruik van de juiste vaten. Het is dan ook geen verrassing dat we reikhalzend hebben uitgekeken naar alweer de derde batch met drie nieuwe whisky's, welke onderdeel zijn Wood Finish Range Series.

GlenAllachie Wood Finishes Batch III

Ruby Port, Madeira en Pedro Ximénez

Maar liefst drie nieuwe expressies van de GlenAllachie hebben een speciale “finish” ondergaan. De whisky’s hebben eerst op Amerikaanse Bourbon vaten gelagerd, voor ze in speciaal geselecteerde vaten hun laatste rijping hebben gehad.

Walker heeft door zijn ruime ervaring in de whisky-industrie een bijzonder netwerk opgebouwd, waardoor hij aan de mooiste vaten kan komen om zijn GlenAllachie in te laten rusten. Voor deze serie heeft hij gekozen voor Ruby Port Pipes, Madeira vaten en de steeds schaarser wordende Pedro Ximénez Sherry vaten.

De drie bottelingen zijn niet koud gefilterd om de beste smaak te behouden en ook de kleuren zijn alleen maar op natuurlijk wijze verkregen door de vatlagering.

GlenAllachie 11YO Pedro Ximinez Finish 48%

Deze roodbruine mahonie kleurige whisky heeft meer dan 9 jaar gerijpt op Amerikaans eiken. De extra rijping op Pedro Ximénez Puncheons voegt complexiteit toe en maakt de whisky zoeter en fruitiger.

Proefnotitie  
Neus: Een golf van pure chocolade, rijpe banaan en rozijnen. Aangevuld met ananas en nootmuskaat.
Smaak: Pure chocolade, stroop en heidehoning, versmolten met rozijnen, ananas, sinaasappelschil en kaneel.
Afdronk: Een heerlijke kruidige en warme afdronk.
   
Art.nr. 107574 GLENALLACHIE 11YO Pedro Ximinez Fin. 48%  

GlenAllachie 12YO Ruby Port Finish 48%

Een prachtige robijnrode whisky die 10 jaar heeft gerijpt op Amerikaans eiken en een finish heeft ondergaan op Ruby Port Pipes. De whisky heeft een perfect evenwicht tussen port en mout, waarbij de kenmerkende GlenAllachie stijl behouden blijft.

 

Proefnotitie  
Neus: Heidehoning, druivenmost, melassestroop, bananen en gember.
Smaak: Vanille, stroop, abrikozen en perziken, gecombineerd met amandelen, grapefruit en ananas.
Afdronk: Fijne zachte en frisse afdronk, met een hintje van kruidigheid.
   
Art.nr. 107573 GLENALLACHIE 12YO Ruby Port Finish 48%  

GlenAllachie 13YO Madeira Wood Finish 48%

De whisky heeft meer dan 11 jaar gerijpt op Amerikaans eiken. De finish op vakkundig geselecteerde Madeira Barriques, waar voorheen wijn van de malvasia-druif in heeft gezeten, zorgt voor een unieke draai aan de klassieke GlenAllachie stijl. De balans tussen zoet en kruidigheid is perfect.

Proefnotitie  
Neus: Duidelijke tonen van vanille, abrikozen en rijpe bananen. Hierna komen subtielere tonen van amandel, perzik en ananas.
Smaak: Vanille, stroop, abrikozen en perzik. Ook hier komen later de tonen van amandelen, maar ook grapefruit en ananas.
Afdronk: Lang, licht zoet en fruitig.
   
Art.nr. 107572 GLENALLACHIE 13YO Madeira Wood Fin. 48%  

Beschikbaarheid

De verwachting is dat wij vanaf week 42 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft Limited editions en derhalve geldt: OP=OP!

Back to top