Renegade Rum, rum volgens de filosofie van Waterford Whisky
Bij Renegade Rum draait alles om terroir. Net als bij Waterford Whisky. Sinds 2020 kunnen we in Nederland genieten van dit innovatieve Ierse whiskymerk. En Mark Reynier, de man achter Waterford Whisky, heeft ondertussen niet stil gezeten.
In 2015 bracht hij een bezoek aan Grenada. Dit tropische eiland ligt in het Caribisch gebied ten noorden van Trinidad en Tobago en ten zuidwesten van Barbados. Op dit rustieke vulkanische eiland zette Mark Reynier een state-of-the-art rum-distilleerderij op.
In september 2020 vloeide de eerste spirit uit de ketels en deze spirit heeft ondertussen haar weg ook gevonden naar Nederland. We zijn trots dat we deze bijzondere rum aan ons portfolio mogen toevoegen.
De visie van Mark Reynier
Renegade Rum Distillery volgt de visie en ambitie van Mark Reynier. De doelstelling is het creëren van ’s werelds meest veelzijdige rum. Dat doet men door de individuele smaken uit Granada’s suikerrietvelden te halen. Deze zijn geteeld op diverse vruchtbare vulkanische terroirs. Elk suikerrietveld wordt individueel behandeld, van suikerriet tot vat!
Mark Reynier: “We had the chance to make something really special here, with the latest thinking, drawing on our distilling experience from Scotland and Ireland to support the unique underpinning Renegade philosophy: rum defined by Grenada’s geology, farm by farm, field by field.”
De distilleerderij
Het project was een ware ontdekkingsreis. De eerste uitdaging lag hem in het verbouwen van suikerriet op een plek waarvan iedereen zei dat het niet waard was om een distilleerderij te bouwen. Daarna moest alles worden gebouwd en ontworpen op een ‘omgekeerde’ manier: van de afvalstromen aan het eind terug naar het inkomende suikerriet. Het resultaat? Een baanbrekende, ultramoderne distilleerderij, gebouwd en gerund door mensen uit Grenada, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van lokaal suikerriet.
Mark Reynier: “After all the blood, tears, sweat of determination and technical ingenuity – not to mention a global pandemic – we are delighted that the Renegade Rum Distillery is alive.”
Renegade Pre-Cask Rum
Ondertussen zijn er 12 boerderijen aangesloten met 45 verschillende terroirs en 6 soorten suikerriet. Per dag wordt er één veld geoogst. De suikerrietplant, rum’s primaire rauwe ingrediënt, is de natuurlijke bron van de smaak van rum. Het land waarop het groeit en het microklimaat wat hierbij hoort definieert het karakter van de suikerriet. De smaken en de verschillende terroirs van Grenada worden gedistilleerd: één plek, één boerderij tegelijkertijd.
Na de eerste distillatie in september 2020 zijn nu de eerste ‘pre-cask’ edities verkrijgbaar: een ongerijpte spirit, gemaakt van vers suikerrietsap. Verschillende terroirs, verschillende suikerrietsoorten, verschillende distillatie-methodes.
Bestelinformatie
De Pre-Cask Rum is reeds voorradig en per direct te bestellen.
Renegade Rum Dunferline Pre-Cask
Renegade Rum Dunferline Pre-Cask Column
Renegade Rum New Bacolet Pre-Cask
Renegade Rum Old Bacolet Pre-Cask
Renegade Rum Pearls Pre-Cask