Door naar content

Wijnfestival De Nacht van de Wijn 2021

21 oktober 2021

De tweede editie van de Nacht van de Wijn is een feit! Afgelopen zaterdag, 16 oktober, vond dit wijnfestival met muziek, masterclasses, foodtrucks en heel veel wijn voor het tweede jaar plaats in de Central Studios te Utrecht. Tijdens deze ode aan het druivennat lieten de ruim 1000 bezoekers zich onderdompelen in de wereld van wijn.

Leren & beleven

Op het festival staan proeven, leren en beleven centraal. Bezoekers gingen op avontuur in de wereld van wijn, door langs te gaan bij de vele wijnbarretjes. Bij iedere wijnbar kon men 5 wijnen van één druivenras proeven. Van grüner veltliner tot primitivo, alles kon geproefd worden bij de ruim 40 wijnbars. Het idee hierachter is dat de bezoekers nieuwe geuren & smaken en onbekende druiven & streken ontdekken. Met als uiteindelijk doel dat men eens een andere wijn kiest, als ze voor het schap met wijnen staan.

Namens De Monnik Dranken namen Joke Holster, Linda van Akkeren, Patrick van Egmond, Mike Overvliet, Joris Post en Bouke Wijlens de bezoekers mee op ontdekkingsreis en lieten zij de bezoekers kennis maken met de wijndruiven: chenin blanc, sauvignon blanc, viognier, syrah en sangiovese.

"Proef eens wat anders rad"

Voor de echte avonturiers was er het “proef eens wat anders rad,” met Mike Overvliet als spelleider. Het doel van het rad was simpel, laat bezoekers een draai aan het rad geven en zij kunnen een gratis proefglaasje met de gedraaide wijn ophalen bij de betreffende wijnbar.

Bezoekers maakten volop gebruik van het rad en proefden dus ook volop buiten de gebaande paden. Wat te denken van een viognier uit Australië! Of wat dacht je van een sauvignon blanc uit het meest zuidelijke deel van Zuid-Afrika waar de wijngaarden aan de Oceaan liggen!

The nose knows

Voor bezoekers die wilden weten of zij goed zijn in het herkennen van wijnaroma’s, was er een “The nose knows” geurtest. Veel bezoekers gingen de uitdaging aan, maar dit bleek lastiger dan door velen gedacht.

Geslaagde avond

Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde avond, waarbij de bezoekers volop kennis hebben kunnen maken met onze heerlijke wijnen!

 

Back to top