Door naar content

De Monnik Dranken bereidt zich voor op de toekomst met uitbreiding bedrijfsoppervlakte

02 september 2021

De Monnik Dranken heeft de aankoop van het bedrijfspand aan de Zwollestraat 15 in Oldenzaal afgerond. Dit pand is gelegen op een zichtlocatie langs de A1 en grenst direct aan het huidige pand. 

English version press release

Lees hieronder het officiële persbericht:

PERSBERICHT,
Oldenzaal, 2 september 2021  

De Monnik Dranken bereidt zich voor op de toekomst met uitbreiding bedrijfsoppervlakte.

Onlangs heeft De Monnik Dranken (DMD) na constructieve onderhandelingen de koopovereenkomst ondertekend van het pand aan de Zwollestraat 15 in Oldenzaal. De notariële akte tot levering heeft plaatsgevonden op 1 september 2021.  Het bedrijfspand is gelegen op een zichtlocatie vanaf de A1 en heeft een perceeloppervlakte van 10.595 m2, waarvan circa 8.500m2 bebouwd. Het bestaat bij benadering uit 3.000m2 kantoorruimte en 5.500m2 magazijn. Tevens is het pand voorzien van vier dockshelters en ligt er een ruime parkeerplaats.

Het bedrijfspand Zwollestraat 15 grenst direct aan het huidige bedrijfspand van DMD aan de Deventerstraat 6, dat een totale perceeloppervlakte heeft van 20.000m2. De verwachting is dat het pand aan de Zwollestraat 15 medio 2022 operationeel gereed zal zijn. Tot die tijd zal de huidige huurder, Tel International BV het pand blijven gebruiken.

Hans olde Monnikhof,  eigenaar, 3e generatie en directeur van De Monnik Dranken vertelt: "Ons familiebedrijf heeft de afgelopen jaren kwalitatieve stappen gemaakt met groei als resultaat. Om de groei en met name de kwaliteit in de breedste zin van het woord te kunnen waarborgen in de toekomst, is het noodzakelijk voor ons om voldoende magazijn- en kantoorruimte tot onze beschikking te hebben. Gezien het feit dat ons huidige pand grenst aan het bedrijfspand van de Zwollestraat 15, was het voor ons een logische keuze om het pand over te nemen toen de mogelijkheid zich voordeed".

Luuk olde Monnikhof, eigenaar, 4e generatie en commercieel directeur van De Monnik Dranken vult aan: "De uitbreiding geeft ons de mogelijkheid om onze kernactiviteiten; groothandel, importeur en merkenbouwer, verder uit te bouwen en onze service verder te optimaliseren. Tevens biedt de ruimte extra mogelijkheden om toekomstplannen op het gebied van assortiment, presentatie, beleving, cultuur en educatie verder vorm te geven”.

Over Het bedrijf De Monnik Dranken

De Monnik Dranken (DMD) is een 100% familiebedrijf dat in 1918 is opgericht door Hendrik olde Monnikhof. Hendrik olde Monnikhof begon met zijn lokale onderneming bier te verkopen in de buurt van Oldenzaal, waarbij hij de hondenkar als vervoermiddel gebruikte.

Na de Tweede Wereldoorlog werd Hendrik olde Monnikhof opgevolgd door zijn twee zoons Henk en Jan. Onder hun leiding werd de drankenhandel uitgebreid met meerdere vrachtwagens en vond een uitbreiding van het personeel plaats.

In 1986 nam de huidige directeur Hans olde Monnikhof, zoon van Henk, het bedrijf over en in 2014 trad ook Luuk, de zoon van de huidige directeur, als commercieel directeur tot het bedrijf toe.  Het bedrijf startte lokaal in Oldenzaal, waar het gedurende de generaties op verschillende locaties gevestigd is geweest.

Heden ten dage is DMD een toonaangevende drankengroothandel en drankenimporteur, die al sinds 1918 bestaat. Het familiebedrijf heeft op dit moment meer dan 115 mensen in vaste dienst. Het totale assortiment bestaat uit ca. 9.600 verschillende dranken en drankaanverwante artikelen. Met de drie kernactiviteiten; groothandel, importeur en merkenbouwer heeft DMD zich op een eigenzinnige manier gepositioneerd op de markt.  Als importeur betrekt DMD vanuit 40 verschillende landen diverse distillaten en wijnen en heeft het de exclusieve import en distributie in Nederland van deze merken.

De omvangrijke klantenkring bestaat o.a. uit groothandels, slijterijen, wijnhandelaren, horecagelegenheden en andere drank wederverkopers gevestigd in heel Nederland. Sinds januari 2007 is het familiebedrijf gehuisvest aan de Deventerstraat 6 in Oldenzaal, waarbij in december 2015 een uitbreiding is gerealiseerd.

De Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel reikte namens Koning Willem Alexander het predicaat “Koninklijk” uit aan DMD in december 2018. Daarnaast, heeft het internationale platform ‘The Spirits Business’ in december 2020 de titel Spirits Distributor of the Year 2020’’ toegekend aan het familiebedrijf.

PDF-versie persbericht

Groen = nieuwe pand met 10.595 m2 aan oppervlakte (Zwollestraat 15)

Rood = huidige pand De Monnik Dranken 20.000 m2 aan oppervlakte (Deventerstraat 6)

Back to top