Door naar content

Franse single malt whisky Ninkasi toegevoegd aan portfolio De Monnik Dranken

07 september 2021

In 1995 ontdekte Christophe Fargier in de Verenigde Staten het Micro Brewery concept. In de daarop volgende jaren werd Ninkasi ontwikkeld. Dit project omvat een brouwerij, restaurant en concertgebouw. Dankzij de uitgebreide knowhow rond het brouwproces kon Ninkasi in 2018 de eerste single malt whisky op de markt brengen.

Ninkasi Whisky: gebrouwen, gedistilleerd en gerijpt in Franse stijl

Dat men bij Ninkasi in staat is om kwalitatief geweldige single malt whisky te distilleren is mede te danken aan de jarenlange brouwervaring. Net als bij het brouwen van bier maakt Ninkasi bij het produceren van whisky gebruik van regionale knowhow en lokale hulpbronnen.

Het gebruikte water is afkomstig uit de granieten bergen van de Beaujolais. Dit water staat bekend om zijn zuiverheid en zachtheid. Daarnaast wordt er gedistilleerd in twee Charentais-type koperen ketels, welke speciaal zijn aangepast om whisky in te distilleren.

Chardonnay

De Ninkasi Single Malt Whisky Chardonnay is de eerste 'permanente' single malt van de distilleerderij. Het is een blend van whisky die heeft gerijpt op nieuwe Franse eikenhouten ex-chardonnay vaten en ex-viognier vaten. De gemoute gerst van Ninkasi bier wordt gebruikt om de single malt te produceren.

Proefnotitie ย 
Neus: Fruitig, expressief met tonen van boomgaardvruchten. Tonen van abrikoos met honing.
Smaak: Boterachtig, gebak en tonen van perzik en abrikoos. Daarna zoete
kruiden zoals vanille en tonkaboon met een licht zoutgehalte.
Afdronk: Zacht en honingzoet, gekonfijt fruit en abrikozenpit met tonen van
vanille en toffee-karamel.


Bestelinformatie

De whisky is reeds voorradig en per direct te bestellen.

Art.nr. 107606 NINKASI French Single Malt Whisky Chardonnay 46% 0,70 ltr

Santรฉ!

Back to top